in

Roxana Macovei nu crede în Matteo Renzi: „Trebuie favorizaţi oamenii, nu băncile!”

Continuăm să publicăm articole care descriu pulsul comunităţii în legătură cu Matteo Renzi: ce părere au românii din Italia despre el, ce ştiu despre el , care cred că ar trebui să fie cele mai importante măsuri pe care ar trebui să le ia, cum evaluează activitatea guvernului precedent, ce ar trebui să facă pentru românii din Italia şi pentru străini în general.

Roxana Macovei, 33 de ani, asistentă medicală la Bergamo, militantă contra exploatării gazelor de şist: «Nu am reuşit încă să-mi fac o părere clară despre noul prim-ministru Matteo Renzi. Sincer nu cred că va reuşi vreunul dintre noi să „citească” într-adevăr o persoană doar în funcţie de ceea ce declară. Avem nevoie să vedem primele realizări. Sunt de acord cu multe din ideile lui, cum ar fi eliminarea Senatului . Oricât de grea ar fi perioada de criză, de politicieni nu ducem lipsa niciodată… ar fi cazul să-i mai rărim puţin!

Renzi, de ce mulţi ar vrea să eşueze

Sunt de acord cu gestiunea transparentă – afişarea online a tuturor facturilor cu cheltuielile Administraţiei Publice . Sunt de acord cu eliminarea finanţării partidelor politice din banii Statului. Plătesc taxe la Stat, dar refuz să îi îmbogăţesc pe politicieni! Plătesc taxe, dar vreau dezvoltarea sistemului sanitar, al serviciilor sociale, dezvoltarea învăţământului, etc… Deci, sunt de acord cu ceea ce declară, dar câte din toate aceste lucruri vor fi realizate?

Nona Evghenie: „Lui Matteo Renzi îi doresc să poată face tot ce şi-a propus”

Matteo Renzi are o atitudine care deranjează clasa politica, dar place poporului. Să sperăm că această atitudine nu va fi înşelătoare. Îmi aduce aminte de prim-ministrul Ponta: acelaşi elan, aceeaşi dorinţă de a se impune. Doar că sper în mai multă sinceritate din partea domnului Renzi, ţinând cont că domnul Ponta a demonstrat deja de ce este capabil.

Dacă ar fi să sugerez o măsură importantă, ar fi nevoie de o relansare a locurilor de muncă în Italia. Dacă vrem să ieşim din criză, în oricare stat am locui, pentru început ar trebui să se salveze micile şi marile întreprinderi, în aşa fel încât personalul să-şi salveze locurile de muncă. Trebuie favorizaţi oamenii, nu băncile!

Româncă din Florenţa: „Renzi este perceput ca o persoană care vorbeşte mult, dar îşi duce proiectele la capăt”

Care ar trebui să fie atitudinea guvernului Renzi faţă de români? Suntem comunitatea cea mai mare de străini din Italia, dar încă nu ştim să aducem acest lucru în favoarea noastră. Noi vom conta, părerea noastră va conta dacă vom şti să o exprimăm la momentul potrivit şi în favoarea noastră. Trebuie să ne recăpătăm respectul pierdut, să începem să reprezentăm în mod pozitiv România ( şi mă refer la fiecare dintre noi) şi vreau ca domnul Renzi să ne ofere încrederea necesară pentru a putea demonstra toate acestea. Cred că ar fi necesar să avem anumiţi reprezentanţi ai comunităţii româneşti în Italia, dar aleşi de către cetăţeni şi nu de partidele politice.»

Sorin Cehan

Ce mai vor românii de la Matteo Renzi: “Să ne dea o mână de ajutor nouă, celor din sectorul construcţiilor”

Părerile românilor din Italia despre Matteo Renzi: „L-aş compara cu MRU”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mărţişoarele distribuite în centrul Romei au cucerit inimile italienilor

Nou record al şomajului în Italia: nivelul cel mai ridicat din ultimii 35 de ani