in

Torino/ Inginer român cercetat pentru fraudă bancară

Un titlu de studiu şi cunoştinţe în domeniul electronicii şi informaticii nu constituie întotdeauna garanţia unui loc de muncă şi a unui salariu bun. Un inginer român, fără ocupaţie în Italia, a fost arestat de carabinierii din localitatea Alba (Cuneo), fiind acuzat de fraudă bancară şi clonare de carte de credit, scrie publicaţia grandain.it.

Anchetatorii au ajuns la român după ce o funcţionară publică de 40 de ani a depus o plângere penală, susţinând că i-a fost clonată cartea de credit. Femeia fusese avertizată de propria bancă în legătură cu o serie de operaţiuni suspecte în cont.  Mai precis, cei de la bancă au observat că au fost ridicate sume mari de bani în timpul nopţii, de la mai multe bancomate din localitate. Cu acelaşi card au fost cumpărate haine de marcă bărbăteşti din câteva magazine din centrul oraşului Torino. Banca şi-a avertizat clienta, iar cardul a fost blocat.

Astfel, carabinierii au demarat o anchetă pentru a-l găsi pe „proprietarul” cardului clonat. Au urmărit imaginile de la telecamerele de siguranţă instalate lângă bancomate. Au descoperit acelaşi bărbat elegant, care ridica banii folosind cardul clonat al italiencei.

Bărbatul a fost identificat: este vorba despre un inginer electronist, şomer, cu reşedinţa la Torino. Românul are precedente penale pentru acelaşi tip de infracţiune.

Anchetatorii sunt convinşi că tânărul a reuşit să sustragă cardul funcţionarei chiar de la biroul public unde lucrează, profitând de un moment de neatenţie.

În mai puţin de o săptămână, presupusul hoţ ar fi reuşit să sustragă 3500 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma/ Bibliotecă pentru copii inaugurată la sediul Episcopiei Ortodoxe

Prostituată sechestrată de client, mesaj de susţinere din partea primăriei Romei