in

Ultima găselniţă a hoţilor de bancomate: atenţie la “furculiţa hoaţă” VIDEO

Ultima metodă inventată de hoţii de bancomate din Italia este una pe cât de simplă, pe atât de eficientă. În limbajul internaţional este numită “cash trapping”- capcana pentru bani, iar în Peninsulă e cunoscută sub numele de “forcella ladra”. Hoţii români o numesc pur şi simplu “furculiţa hoaţă”.

Cum funcţionează: hoţii montează o agrafă metalică în dispozitivul de expulzare a banconotelor. E vorba de un fel de “furculiţă” care nu poate fi văzuta de utilizatori.

Operaţiunea de retragere a banilor se desfăşoară normal: clientul băncii introduce codul pin şi suma pe care doreşte să o scoată. Dar, în momentul în care aşteaptă ieşirea banilor, are surpriza să constate că, deşi mesajul de pe ecran indică terminarea corectă a operaţiunii, din bancomat nu a ieşit nicio banconotă. Banii rămân blocaţi de “furculiţă”.

De obicei, clienţii înşelaţi se îndepărtează de bancomat, convinşi că au de-a face cu o defecţiune tehnică.

În acel moment intervin hoţii, care deblochează sistemul rudimentar şi scot banconotele.

În ultimele zile, mai mulţi români au fost reţinuţi pentru folosirea “furculiţei”. Pe 31 octombrie trei tineri au fost arestaţi  după ce au fost surprinşi recuperând suma de 1400 de euro dintr-un bancomat din Roma. Pe 5 noiembrie, alţi doi româniau fost arestaţi la Guidonia, după ce au folosit aceeaşi metodă. Poliţiştii din Guidonia au difuzat un video în care se observă cum cei doi tineri încearcă să recupereze banii din bancomat.

Poliţia italiană recomandă ca toţi clienţii băncilor care folosesc bancomate şi cărora nu le sunt eliberate banconotele, să rămână pe loc şi sune imediat la 112.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vasile Pârvan e la Scuola romena di Roma VIDEO

Cornel Mihai Andrieş a devenit, la 22 de ani, consilier într-o primărie din Toscana