in

Cornel Mihai Andrieş a devenit, la 22 de ani, consilier într-o primărie din Toscana

Cornel Mihai Andrieş, un român de 22 de ani, a devenit consilier local din parte Partidului Democrat în localitatea Montevarchi (lângă Arezzo, în regiunea Toscana).

El a obţinut un fotoliu  în Consiliul local din zona Valdarno după ce candidatul care a avut mai multe voturi decât el la ultimele alegeri administrative, Leonardo Simioni,  a demisionat. Primul pe listă dintre cei nealeşi a fost tocmai Mihai Cornel Andrieş.

Alegerea tânărului român a fost oficializată pe 29 octombrie în Consiliul local. Simioni, predecesorul românului,  a fost constrâns să demisioneze după ce a fost prins în posesie de droguri.  

Preşedintele Consiliului Local, Luciano Taddeucci, a citit în mod public scrisoarea de demisie pe care Leonardo Simioni a prezentat-o pe 13 octombrie, cu o săptămână înainte ca povestea sa să devină publică. Iată textul integral:

„Prin prezenta îmi depun demisia irevocabilă din funcţia de consilier local şi de preşedinte de Comisie, din grave motive personale. Reafirm stima şi consideraţia mea faţă de figura primarului şi a întregului consiliu, faţă de grupul de consilieri din care fac parte şi faţă de şeful de grup. Vă doresc o muncă rodnică şi pozitivă, Leonardo Simioni”.

Mihai Cornel Andrieş s-a născut în 1990 în Transilvania, dar şi-a petrecut primii ani din viaţă în comuna Buruieneşti, lângă Iaşi. La 13 ani, părinţii, stabiliţi în Italia, îl aduc cu ei la Montevarchi. Este pasionat de artă şi s-a specializat în reproduceri după pictori renumiţi.

M.C.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ultima găselniţă a hoţilor de bancomate: atenţie la “furculiţa hoaţă” VIDEO

Cea mai frumoasă româncă ne va reprezenta ţara în Filipine. Are mari şanse la titlul Miss Earth 2012 / FOTO