in

Un italian a comandat un atac mafiot în Suceava. Garsoniera concubinei, incendiată din ordinul lui Rosario Occhipinti

În luna septembrie 2014, italianul Rosario Occhipinti, de 66 de ani, a plătit doi români pentru a-i da foc garsonierei fostei sale concubine din Suceava. Unul dintre indivizii ce au incendiat garsoniera a fost şi el cuprins de flăcări, decedând câteva zile mai târziu la spital. Italianul şi celălalt incendiator au fost trimişi în judecată, scrie Adevărul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Rosario Occhipinti, de 66 de ani şi Constantin Stancu, de 32 de ani, din judeţul Constanţa, pentru instigare şi complicitate la distrugere şi ucidere din culpă.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între Rosario Occhipinti şi Maria Creţu, proprietara garsonierei, italianul a venit în România să o convingă pe femeie să se întoarcă la el în Italia, însă din cauză că a fost refuzat de fiecare dată a decis să se răzbune.

Astfel, anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii septembrie 2014, Rosario Occhipinti l-a instigat pe Ionel Barbu, de 29 de ani, din judeţul Constanţa, să incendieze garsoniera Mariei Creţu, imobil situat pe strada Dimitrie Cantemir, din municipiul Sucea­va, oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârşirea infracţiunii.

În noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, în jurul orei 01.00, ajutat de Constantin Stancu, Ionel Barbu a aruncat pe fereastra întredeschisă de la camera locuinţei Mariei Creţu un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins şi coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporţie de 95%.

În urma incendiului produs au fost afectate alte şase locuinţe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului material creat fiind estimată la suma de 109.100 de lei.

Ionel Barbu a suferit arsuri de gradele II – III, pe aproximativ 43% din suprafaţa corporală, fiind transportat de către Occhipinti şi Stancu, cu un autoturism proprietate personală şi în condiţii improprii, în scopul de a se sustrage de la răspunderea penală, la 200 km, la Spitalul Municipal Adjud, unde a fost internat după câteva ore de la producerea arsurilor, în mod deliberat nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală Spitalul Judeţean Suceava).

În data de 29 septembrie 2014, în urma arsurilor, Barbu a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Baconschi, ambasador la Paris în 2009, se apără: ”Nu a fost fraudă, a fost 1 minut pentru un vot, nu 15 secunde”

Bologna, accident deosebit de grav, impact frontal, trei morți. Intervenție cu două elicoptere