in

Wikileaks: Guvernul italian a eşuat în materie de imigraţie

Potrivit diplomaţiei americane, guvernul italian a eşuat ȋn materie de imigraţie. Este teza conţinută într-un raport confidenţial scris în 2009, de ambasada SUA din Roma. Documentele au fost făcute publice doar acum de către Wikileaks, organizaţia lui Julien Assange care dezvăluie documentele secrete ale guvernelor şi companiilor.

Raportul ȋl are ȋn centru pe primul ministru, Silvio Berlusconi şi pe Ministerul de Interne Roberto Maroni, care au condus o politică de înăsprire a legilor împotriva imigranţilor ilegali, dar cu rezultate slabe. Imigranţii ilegali sunt în creştere şi, de cele mai multe ori, expulzările nu sunt completate, din lipsă de resurse.

În plus, guvernul italian continuă o campanie de propagangă cu privire la raportul ȋntre criminalitate, terorism şi imigranţi ilegali, legătură care ȋnsă nu este dovedită. Între timp, potrivit raportului secret al diplomaţiei americane, guvernul Berlusconi nu s-ar ocupa ȋndeajuns de chestiuni importante, cum ar fi integrarea imigranţilor şi a copiilor lor.

Potrivit raportului dezvăluit de Wikileaks, imigraţia nu ar trebui văzută ca o ameninţare, ci ca o resursă, în special ţinâd cont de faptul că societatea italiană ȋmbătrâneşte şi este nevoie de persoane care pot lucra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Comisie parlamentară pentru românii din străinătate

Costică Argint: “Mă întorc în Italia cu primul avion”