in

Comisie parlamentară pentru românii din străinătate

Pe 1 martie, la sediul Camerei Deputaţilor, au avut loc alegeri pentru a alege conducerea Comisiei Parlamentare a Comunităţilor de Români din Afara Graniţelor Ţării. Alegerile au fost prezidate de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, iar preşedinte a fost ales deputatul William Brînză (FOTO).

Comisia pentru Comunităţile de Români din Afara Graniţelor Ţării este formată din 15 deputaţi : 4 de la PDL, 4 de la PSD,  3 de la PNL, 2 de la UDMR, 1 independent şi un reprezentant al Minorităţilor Naţionale. Vicepreşedinţii comisiei sunt : Tudor Panţâru (PSD) şi Popa Octavian (PNL), iar secretarii Comisiei sunt: Mircea Lubanovici (PDL) şi Koto Josif (UDMR).

La această Comisie se pot adresa toţi românii din străinătate prin petiţii, memorii, întrebări sau interpelări în vederea soluţionării pe cale parlamentară a problemelor pe care le au cu membrii instituţiilor statului.

Printre atribuţiile Comisiei se va regăsi şi cea de audiere a persoanelor propuse să fie numite în funcţii de conducere în instituţiile care se ocupă de românii din străinătate, respectiv: Departamentul Românilor de Pretutindeni sau Institutul Cultural Român.  

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italieni acuzaţi de trafic de minori

Wikileaks: Guvernul italian a eşuat în materie de imigraţie