in

Beatrice Farcaş la Miss Italia nel Mondo, televot pe 9 septembrie

 

Beatrice Farcaş va reprezenta România la “Miss Italia nel Mondo Edizione Speciale”, concurs dedicat fetelor care nu au cetăţenia italiană şi trăiesc aici de cel puţin un an.

Pe 26 iulie, la Roma, comisia tehnică prezidată de Fabrizio Frizzi a examinat cele 250 de candidate.  Ulterior, după o selecţie atentă, doar 20 de tinere au căştigat un loc în finală şi vor ajunge la Montecatini la finele lui august urmând a-şi disputa podiumul celui mai important concurs italian de frumuseţe. Cea mai frumoasă imigrantă va fi aleasă de public, printr-un televot care va avea loc pe 9 septembrie

Printre candidate s-au numărat multe studente, dar şi vânzătoare, coafeze, barmaniţe, o expertă în modă, patroana unei firme care construieşte mobilier din carton.

Beatrice Farcaş va reprezenta România la “Miss Italia nel Mondo”

“Ideea de bază – povestesc organizatorii concursului – este cetăţenia noastră, pentru toate o mare aspiraţie. Mai mult, toate se simt italience: “aici mă simt bine, liberă şi norocoasă”, este fraza cea mai întâlnită”.

“Am decis să le fac pe aceste fete să trăiască fascinaţia, curiozitatea Miss Italia şi să ofer uneia dintre ele un titlu care reflectă linia abordată în trecut de tatăl meu Enzo în cadrul concursului, profitând de schimbările şi transformă rile pe care ni le oferă istoria”, explică patroana concursului, Patrizia Mirigliani.

“Fenomenul migraţiei – adaugă ea – este un salt de civilizaţ ie care ne-a transportat într-un univers fără frontiere şi fără distanţe. Noi, care reprezentăm o parte importantă a lumii feminine, care are un rol de prim-plan şi în fenomenul migraţiei şi este un element de integrare decisiv, simţim nevoia să ne adaptăm acestor timpuri”.

Aspirantele la “Miss Italia nel Mondo” au defilat pe 26 iulie, împreună cu poveştile lor, uneori dificile. “Am venit aici pentru ami cunoaşte tatăl italian pe care nu ştiam că-l am şi eu şi geamănul meu, Luis, am desco – perit că avem patru fraţi vitregi!” a povestit Ursula Caribè Alay Esteves care provine din Brazilia şi trăieşte de trei ani la Taranto.

Isaura Campone, din Santo Domingo, lucrează ca ospătar într-un restaurant tipic din Genova, unde mama s-a căsătorit cu un italian. “Pe tatăl meu biologic nu l-am văzut niciodată”, a povestit.

“Înainte de a vorbi despre mine profit de această întâlnire pentru a le mulţumi italienilor pentru primirea lor şi pentru ospitalitatea lor care ne-au readus la viaţă. Vă datorăm multe”, a spus în schimb ucraineanca Tania Byelyakovala în faţa Comisiei.

“Probleme sunt şi în Italia, dar ne putem considera norocoşi”, a spus Alina Petrule, care în urmă cu cinci ani a sosit la Civitanova Marche, din România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Berlinul, sceptic cu privire la aderarea României la Schengen

Anda Adam a fost tocilară: “Voiam să studiez la Harvard”