in

Deschiderea Reprezentanței Camerei de Comerț a României în Italia

Camera de Comerț a României și Asociația Românilor din Italia inaugurează în data de 3 iulie 2013 reprezentanța Camerei de Comerț a României în Italia. Evenimentul se va desfășura sub patronajul Ministerului Dezvoltării Economice de la Roma și a Ministerului Economiei de la București. Înființată în 2003 ca proiect statutar al Asociației Românilor din Italia, noua structură camerală devine operativă acum, când criza economică solicită noi instrumente pentru dezvoltarea și protecția întreprinderilor.

În Italia se numără astăzi, potrivit datelor oficiale, 44.817 de întreprinderi ai căror patroni sunt de origine română. În același timp, tot pe teritoriul național sunt înregistrate alte 29.372 de întreprinderi la care unul dintre acționari sau dintre directori (președinte al consiliului de administrație) provine din România. În același timp în România operează 35.060 de întreprinderi înființate de cetățeni născuți în Italia.

Din punct de vedere al raporturilor bilaterale, interschimbul comercial dintre Italia și România a atins o valoare totală de 12 miliarde de euro. Italia deține, de peste zece ani, primul loc ca număr de întreprinderi active în România (35.060, la 31 martie 2013), care oferă aproximativ 800.000 de locuri de muncă pentru români. Legăturile strânse dintre cele două state sunt reliefate și de cele 400 de curse aeriene pe ruta România-Italia.

Aceste relații intense vor putea beneficia de un nou instrument: structura camerală română din Italia. Obiectivele Reprezentanței Camerei de Comerț a României în Italia sunt:

  • consolidarea schimburilor economice dintre cele două țări;
  • promovarea printre asociații săi a oportunităților de investiții în România;
  • protejarea intereselor întreprinzătorilor români din Italia;
  • oferirea de consulanță firmelor;
  • furnizarea informațiilor de start-up pentru înființarea unor noi întreprinderi în România și Italia.

La evenimentul de deschidere al Reprezentanței Camerei de Comerț a României vor participa personalități ale instituțiilor și organizațiilor române și italiene dintre care amintim: președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail M. VLASOV, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian DAVID, ambasadorul României în Italia, Dana Manuela CONSTANTINESCU, directorul general al Direcției Politici pentru Internaționalizarea și Promovarea Schimburilor – Ministerul Dezvoltării Economice din Italia, Paola BRUNETTI, ministru plenipotențiar, consilier diplomatic al ministrului Dezvoltării Economice, Mario COSPITO, Președinte Confartigianato Imprese Roma e Fiera din Roma, Mauro MANNOCCHI, Consilier științific Comitetul Român – Consiliu Mondial Energie, Corneliu DINU, Președinte Consiliu Județean Prahova – România, Mircea COSMA, Președinte Reprezentanță CCIRO.IT, Eugen TERTELEAC, Secretar General Reprezentanță CCIRO.IT, Andrea AMATO.

Evenimentul va avea loc la Accademia di Romania din Roma, începând cu ora 10.30

Pentru contact: tel. 06.263162, 328 637 3670, [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Descoperire șocantă la Catania: obligată chiar de tatăl ei să se prostitueze

Designerul Cătălin Botezatu va alege Miss Diaspora Models International