in

Moș Crăciun din Diaspora! Dăruieşte pentru un copil nevoiaş din România!

Ca în fiecare an în preajma sărbătorilor, acţiunea caritabilă Moș Crăciun din Diaspora a demarat aproape de la sine, datorită generozităţii și energiei extraordinare a sutelor de donatori și voluntari români din diaspora și din România, doritori să facă o bucurie unor copii nevoiași.

Începută în 2012, ca un experiment social al DP-ROSA, acţiunea caritabilă anuală reunește donatori și voluntari din diaspora și din România: asistenţi sociali, preoţi, educatori, învăţători, voluntari Crucea Roșie, funcţionari, diplomaţi, artiști, oameni de afaceri, jurnaliști, transportatori și mulţi alţi oameni de bine. Cei mai importanţi donatori în această acţiune sunt copiii români și străini din diaspora care își donează hainuţele rămase prea mici sau o parte din jucăriile și rechizitele personale.

Unele din atributele unice ale acestei acţiuni caritabile sunt transparenţa publică maximă, continuitatea și natura prin excelenţă descentralizată:

– centrele de colectare din diverse ţări sunt anunţate în fiecare an din dorinţa voluntară a participanţilor; in genere acestea sunt adrese publice: magazine românești, cafenele, brutării, sedii ale unor asociaţii, birouri, cabinete etc.

– transportul donaţiilor se face în mod descentralizat: donatorii pot merge personal pe teren la distribuţie, pentru a se asigura că donaţiile lor ajung unde trebuie!

– voluntarii din România și detaliile despre beneficiari pot fi contactaţi direct: o lista actualizată este permanent (tot anul) disponibilă online (mai jos)

– voluntarii din România care se ocupă de distribuirea directă a cadourilor către copii sunt instruiţi să publice albume foto care să fie disponibile online pe tot parcursul anului: donatorii pot vedea unde au ajuns donaţiile lor!

N.B. Voluntarii care nu respectă regula transparenţei se exclud singuri din proiect, deoarece donatorii aleg sa trimită pachetele unor colaboratori din România transparenţi și de incredere!

Important! Regula carităţii și regula transparenţei sunt foarte importante și asigură continuitatea acestui proiect caritabil anual! Distribuirea donaţiilor diasporei din cadrul acestui proiect nu se poate face în scopuri electorale sau comerciale, nici în mod izolat sau în nume personal. Distribuitorii din România îl reprezintă pe Moș Crăciun din Diaspora (întregul proiect) și trebuie să facă dovada consumării legitime a resurselor primite , adică trebuie să pună la dispoziţia donatorilor și celorlalţi voluntari fotografii din cadrul distribuţiei.

Alte informații la adresa www.diasporaprogresista.eu și pe pagina de Facebook a evenimentului

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aurelian Mihai, candidat ALDE în diaspora: «Cred că vom câștiga detașat alegerile parlamentare pentru diaspora în Europa»

Referendum pentru deblocarea Italiei, dar românii nu votează: Suntem cobai!