Menu
in

Primarul orașului Guidonia, Italia, în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 20 noiembrie 2013, la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit o delegație a Primăriei orașului Guidonia Montecelio din apropierea Romei, condusă de domnul primar Eligio Rubeis. La întrevedere a mai participat domnul Viorel Badea, senator pentru românii din Europa și Asia, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României.

Domnul primar Rubeis a mulțumit pentru primire și a prezentat diferite aspecte sociale, educaționale și spirituale ale vieții cotidiene a comunității celor aproximativ 12.000 de români care locuiesc în orașul Guidonia Montecelio și în împrejurimi.

Domnia sa a precizat că autoritățile locale ale orașului acordă o atenție specială integrării românilor în comunitatea locală și educației copiilor acestora. În acest sens, edilul a subliniat buna cooperare cu preotul paroh Sebastian Cosma din localitate și cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Italiei în ceea ce privește integrarea românilor în societatea italiană.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit domnului primar pentru sprijinul acordat românilor ortodocși de primăria orașului Guidonia Montecelio și în special pentru oferirea unui teren de 1200 metri pătrați în vederea construirii unui locaș de cult ortodox.

Patriarhul României a subliniat necesitatea păstrării identității naționale și a tradițiilor spirituale de către românii din Italia paralel cu integrarea lor în societatea italiană. La final, Preafericirea Sa a accentuat și importanța experienței pozitive dobândită de români în străinătate, pe care o pot valorifica la întoarcerea lor în țară.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version