in

Renumitul medic Gheorghe Cerin va conferenția în cadrul Bibliotecii românești din Milano

Renumitul medic român Gheorghe Cerin, doctor în cardiologie, șeful secției de cardilogie a Clinicii San Gaudenzio din Novara, va susține sâmbătă 25 mai 2013, orele 17. 00 conferința cu tema: Cum să prevenim bolilele cardiovasculare? care va avea loc în cadrul Bibliotecii românești din Milano,anunță culturaromena.it

Potrivit statisticilor internaționale, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces și dizabilitate la nivel internațional. Aplicarea măsurilor de prevenție reprezintă cel mai important mijloc de scădere a mortalității cu costuri scăzute pentru societate și familie. Prevenția cardiovasculară trebuie făcută la toate vârstele pentru ca incidența bolii cardiace să fie redusă.

Pentru meritele sale deosebite, ca medic, profesor, cercetator, promotor a importante proiecte medicale in Italia si România, medicul Gheorghe Cerin a fost nominalizat la premiul Omul Anului 2012 de către ziarul Cotidianul, reunind voturile a zeci si zeci cititori și desigur sute de pacienți pe care i-a îngrijit.

Alarmă: „Vârsta medie de deces a românilor din Italia este de 44 de ani”

Doctorul Gheorghe Cerin este membru al Societăţii Europene de Cardiologie, distins cu nenumărate premii şi medalii, printre care Diploma şi Medalia de Aur, primite din partea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

(…) Dacă medicul Gheorghe Cerin ar fi fost pictor, lumea s-ar fi gândit la el ca la un mare maestru. Cercetător aplicat, cu o capacitate empatică deosebită, dedicat oamenilor şi meseriei pe care o practică, numele lui este sinonim cu excelenţa. Îşi pregăteşte pacientul în lupta cu boala, începând să-l vindece înainte de a fi cercetat cu bisturiul. Are duh de vindecător, îşi citeşte bolnavii şi ştie să trezească în pacienţi dorinţa de viaţă. În plan profesional este un reper absolut, cu o rigoare a judecăţii exemplară. Se destăinuie: „Ca medic, trebuie să ai o manşă în plus la cutia de viteze”. Nu amestecă notorietatea cu valoarea, cu o mare dragoste pentru ţară, vorbeşte cu respect şi căldură despre înaintaşi. (Magdalena Popa Buluc, Cotidianul)

Conferința are loc în cadrul întâlnirilor devenite tradiționale în cadrul Bibliotecii românești din Milano: Cafeaneau literară, cu rolul de a creea o coeziune culturală și artistică a comunității românești, de valorificare a valorilor culturale românești din Lombardia și Italia și potențare a raporturilor italo-romane.

Vă așteptăm! Via Trebbia 33, metrou linia galbenă, stația Porta Romana, citofon 66.

Pentru informatii: tel. 3407638880

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Luminiţa Anghel, aproape să îşi piardă copilul

România e aproape să depăşească Italia la producţia de autoturisme în 2013