in

Sãrbãtoarea europeanã a muzicii la Accademia di Romania

Între 21 si 23 iunie, Sarbatoarea Europeana a Muzicii aduce pe scena de la Accademia di Romania in Roma trei concerte de exceptie, dintre care unul va fi sustinut de cvartetul de coarde “Con Tempo” (Bogdan Sofei, Ingrid Nicola, Andreea Banciu si Adrian Mantu), sâmbãtã 23 iunie, începând cu orele 20.30.

Sãrbãtoarea Eurpeanã a Muzicii va debuta cu alte doua concerte.

Joi, 21 iunie, la orele 20.30 Ensamble Quadrivium Circus va prezenta un concert de muzica contemporana, inspirat de opera lui Claude Bolling, un amestec de stiluri, în care clasicul aluneca spre etno, jazz si blues.

Vineri, 22 iunie, începând cu orele 20.30 va avea loc un concert de muzica lirica si de camera, sustinut de Mauro Businelli (violoncel), Stefano Giardino (pian), Keiko Morikawa (soprana). În program, lucrari de Astor Piazzolla, Xavier Montsalvatge si Claude Debussy.

În colaborare cu: Asociazione Italiana per la Promozione della Festa della Musica. Manifestare cu patronajul Ministerului Italian al Culturii.

Intrarea este libera, în limita locurilor disponibile.

Cvartetul „Con Tempo”a fost infiintat în anul 1995, performantele sale artistice aducându-i foarte repede faima internationala. Activitatea concertistica sustinuta (peste 1000 de concerte) include un repertoriu vast, de la marii clasici pâna la autori contemporani, compozitorii români ocupând, desigur, un loc privilegiat. În 1999, Cvartetul a obtinut un Felowship la Royal Academy of Music din Londra, unde membrii sai au studiat alaturi de unele din cele mai importante cvartete de coarde din lume: Amadeus, Alban Berg, Hagen, Tokyo, Emerson etc. Din 2003 Con Tempo este cvartet in residence la Galway în Irlanda. Activitatea sa a constituit subiectul unui film documentar realizat de regizorul Bob Quinn. Cei patru artisti au concertat în cele mai prestigioase sali din lume în prezenta unor mari personalitati ca Papa Ioan Paul II (Castel Gandolfo, Roma), printul Charles (2001 si 2002) sau Nelson Mandela (2003). Pe 29 noiembrie 2009, grupul a sustinut un concert de gala la Palatul Quirinale din Roma, la invitatia Presedintelui Italiei, Giorgio Napolitano. De astfel, Cvartetul a participat la numeroase festivaluri de renume precum: Europa Musicale Festival (München), Haydn Festival (Eisenstadt), Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert (Paris) si Festivalul International “George Enescu” (Bucuresti).

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apartamentele în Bucureşti, cele mai mici preţuri din ultimii ani

Cu mortul la Parlament, pentru drepturile românilor din diaspora