in

Sărbătoare românească la Riano, ”Dragu-mi-i cu neamul meu”

Duminica 18 mai, in localitatea Riano, va avea loc cea de-a IV-a editie a Sarbatorii Comunitatii de Romani intitulata „DRAGU-MI-I CU NEAMUL MEU”. Organizata pentru prima data in 2010, aceasta manifestare a devenit o traditie,un prilej de intalnire si bucurie pentru toti romanii prezenti in zona de nord a capitalei Italiei -Roma.

In fiecare an, evenimentul organizat de catre Asociatia Spirit Romanesc Riano, impreuna cu Pro Loco Riano, avand sprijinul si patronajul Primariei si de asemenea Patronajul Ambasadei Romaniei In ITALIA, s-a bucurat de prezenta unor artisti de renume din Romania, dar in acelasi timp, organizatorii si-au propus inca de la inceput sustinerea si promovarea artistilor romani prezenti pe teritoriul italian.

„Anul acesta, ziua Sarbatorii Romanesti, asa cum este denumita pe plan local, va cuprinde cateva momente noi, dintre care as vrea sa evidentiez intalnirea care va avea loc in Sala Consiliara a Primariei din Riano in cadrul proiectului „STRANE STRANIERE”. Aflandu-se la a III-a etapa, acest proiect are ca scop punerea in evidenta si promovarea sectorului antreprenorial format din femei straine care au reusit in activitatea economica.

Este pentru prima data cand Riano este parte activa intr-un astfel de proiect, sustinut si promovat de catre Provincia de Roma prin Departamentul de Dezvoltare Sociala si Politici pentru Integrare. Incercam astfel sa dam un semnal puternic de sprijin si promovare tuturor celor care decid sa investeasca in economia locala si nu numai.

De asemenea, pe parcursul zilei, pe scena organizata in piata din fata primariei vor urca artisti de renume, invitati din tara dar si din Italia. Evenimentul este asteptat, atat de romani, cat si de italieni si de catre cei care la fel ca noi romanii au decis sa locuiasca in Riano, si aici ma refer la celelate comunitati straine prezente in localitate.

Sunt sigur ca aceasta manifestare va demonstra cum atat de cunoscutele cuvinte INTERCULTURA si INTEGRARE, pot prinde viata in folosul unei mai bune convietuiri intr-o societate presata de conceptul globalizarii.”

Gabriel Pirjolea
Consilier Comunal,delegat pentru Turism,Relatii cu Comunitatea Straina si Proiecte Interculturale


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Zece italieni au avere cât 500.000 de familii de muncitori

L-a ucis cu două focuri de pistol: achitat de judecător