in

Video / Românii din Padova au manifestat în faţa Prefecturii, în semn de solidaritate cu protestatarii din România

Duminică, 22 ianuarie, în paralel cu demonstraţia din faţa Ambasadei de la Roma, un grup de români din Padova a pichetat Prefectura oraşului, în semn de solidaritate cu manifestanţii din România.

Organizatorii protestului sunt: Daniela Sanduc (badante), Ovidiu Bozga (informatician), Iosif Ungureanu – Preşedintele "Associazione Europea per i Diritti dell'Uomo".

Protestatarii români din Padova au cerut demisia preşedintelui Băsescu şi un guvern tehnic.

Nona Evghenie (foto), consilieră la primăria Padovei, aleasă pe listele PD, a susţinut manifestaţia din Padova, dar nu a participat, fiind invitată la Adunarea Generală a Partidului Democrat de la Roma. Duminică, Nona Evghenie a participat însă la pichetul de la Ambasadei României din Roma. "Sunt aici la Roma pentru că aveam programate de foarte mult timp nişte întâlniri politice în cadrul PD, deşi am organizat şi noi la Padova o manifestaţie", ne-a declarat Nona Evghenie.

"Îmi pare rău că nu pot fi cu cei de acolo. Şi acolo, dorinţa de a protesta în stradă a venit de la persoane simple, fără apartenenţă politică, care mi-au spus că sunt cu adevărat speriate pentru situaţia de acasă, că nu văd un viitor foarte bun. Iniţiativa a pornit de la femeile care lucrează ca "badante", oameni care merg la biserică în fiecare duminică, persoane neînregimentate politic.

E important ca toţi să dăm un semnal pentru ţară. Eu aş spune că prezenţa la o asemenea manifestaţie e ca şi cum ne-am face datoria faţă de cei de acasă. Mulţi comentează faptul că diaspora a avut un rol cheie în alegerea preşedintelui Băsescu la ultimele alegeri. Eu aş completa că tot noi, putem repara, în ghilimele spus, această greşeală. Eu i-am ajutat cu obţinerea autorizaţiei, pentru a putea manifesta în mod organizat, fără a avea probleme cu forţele de ordine. Îmi pare rău că nu am putut fi alături de ei.", a spus Nona Evghenie.

Mai multe zeci de români din Padova s-au adunat duminică, 22 ianuarie, între orele 14:00 – 18:00 în faţa prefecturii Padova, din piazza Antenore nr. 3, în semn de solidaritate faţă de manifestaţiile ce au loc în România împotriva măsurilor de austeritate şi situaţiei dificile a românilor, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Iată mai jos un video despre protestul de la Padova.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD Italia: „Protestul de la Ambasadă nu a avut caracter politic”

Trei curse aeriene România-Italia şi retur, anulate din cauza ninsorii. VEZI SITUAŢIA ÎN DIRECT