in

Artiştii arădeni sunt foarte apreciaţi în Europa

Filarmonica de stat din Arad a efectuat două turnee în Europa, iar artiştii acestei instituţii au fost extrem de apreciaţi.

Primul turneu a aparţinut Orchestrei Simfonice, care a concertat la Cultuurcentrum Zwaneberg din localitatea belgiană Heist op den Berg, în sala Conservatorului Regal din Bruxelles şi la Centrul Kodaly din localitatea maghiară Pecs.

La invitaţia Consulatului român din Strasbourg, Corul Academic a susţinut două concerte. Primul concert a avut loc la Consiliul Europei, iar cel de-al doilea a fost susţinut în Catedrala SaintMaurice din Strasbourg.

Ce au cântat românii la Consiliul Europei

La Consiliul Europei, Corul Academic a intonat cele două imnuri, Imnul Naţional al României şi pe cel al Europei. Programul pregătit pentru cel de-al doilea concert a cuprins lucrări din repertoriul folcloric românesc, piese sacre semnate de compozitori români, printre care şi Alin Văcean, directorul instituţiei arădene, cu un “Tatăl nostru” compus într-un limbaj contemporan şi colinde tradiţionale. Cele două concerte au fost dirijate de Daniel Robert Rădoiaş.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pribegia lui Nicolae Bălcescu în Italia

VIDEO /Olga Calpajiu, protagonista filmului “Natale a Cortina”