in

Azi începe Postul Pastelui

ROMA 7 martie 2011 Luni începe Postul Pastelui sau Postul Mare dina­intea Invierii Domnului, In 2011, Paştele  va fi sărbătorit de creştinii ortodocşi şi catolici în aceeaşi zi, adică pe 24 aprilie.
Postul Paştelui este cel mai lung si mai aspru dintre cele pa­tru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. Timp de şapte săptămâni, credincioşii nu mănâncă produse de origine animală.

In zilele de Buna Vestire şi în Duminica Floriilor este dezlegare la peşte.

Postul Paştelui a fost rânduit de Biserică pentru pregatirea catehumenilor din vechime, care urmau să primeasca botezul la Paşti şi ca un mijloc de pre­gătire sufletească a credincioşilor pentru întâmpinarea cu vrednicie a comemorării anuale a Patimilor şi a Invierii Domnului; totodată ne aduce aminte de postul de patruzeci de zile ţinut de Mântuitorul înainte de începerea activităţii Sale mesianice (Luca IV, 1-2), de unde i s-a dat si denumirea de Paresimi. 

Pe toată durata Postului Mare,  nunţile şi serbarea zilelor onomastice sunt oprite. Odinioară chiar şi legile statului bizantin asigurau respectul cuvenit postului Paresimilor, interzicând toate petre­cerile, jocurile şi spectacolele din acest timp.

In Italia

In Italia, mâine, 8 martie, se sărbătoreşte “martedì grasso”, adică ultima din cele şapte zile “grase” dinaintea începerii postului de Paşte (Quaresima). Este şi ultima zi de carnaval şi tocmai în ziua de marţi au loc cele mai numeroase festivităţi şi parade tradiţionale.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazuri sociale în Italia, intervine deputatul Cristian Rizea

Arestat pentru că a intrat pe Facebook