in

Concertul Madonnei la Roma, povestit de o româncă din Italia

Sidonia Grozavu, o româncă stabilită în Italia împreună cu familia, despre care am scris Gazeta Românească, a primit cadou, cu ocazia zilei sale de naştere, un bilet la concertul susţinut de Madonna la Roma, pe 12 iunie. Cântăreaţa, aflată în turneu mondial, a cântat în trei oraşe din Peninsulă: Roma, Milano şi Florenţa.

Sidonia ne-a povestit cum a fost concertul şi ce impresia i-a lăsat celebra Madonna. Iată, mai jos, relatarea de la mega-concertul de pe stadionul Olimpic din capitala Italiei.


S-a întâmplat ca anul acesta, de ziua mea, să primesc un cadou special: un bilet la concertul Madonnei. A fost primul concert de asemenea anvergură la care am fost şi, abia acum îmi dau seama că am uitat să iau o piatră-n gură, sau să-mi pun o dorinţă!

Nu sunt o fană înrăită a Madonnei, dar îmi place ce face în materie de show. Să încep cu începutul. După ce ne-am învârtit vreo oră să găsim parcare şi am stat alte două ore şi jumătate să se deschidă porţile, în sfârşit reuşim să intrăm pe la ora 18.30. Pe bilet scria că se deschid porţile la ora 17.00. Se vede treaba că n-am nimerit în ziua aia cu porţile deschise! În sfârşit intrăm. Pe scenă, surpriză: Madonna, în ţinută sport, repeta.

Primul gând a fost că poate au ceva probleme tehnice pe care le remediază pe ultima sută de metri. Şi ne-am pus pe aşteptat: se face opt, opt şi jumătate…nimic. Pe bilet scria ora 20.00! E Madonna, îşi permite, ne-am gândit noi! În sfârşit, pe la nouă fără ceva intră pe scenă Martin Solveig- un solist care ne-a ţinut de urât vreo jumătate de oră cu ceva muzică de club. Frumos gestul, dar eu am venit s-o văd pe Madonna!

După altă oră de aşteptare, după ce deja tot stadionul începuse să vuiască şi să facă valuri ca la cel mai tare meci de fotbal, după alte probe tehnice, ştersul scenei şi ultimul retuş… Începe! Să descriu tot ce s-a întâmplat pe scena de la Stadio Olimpico e deja prea mult pentru mine.

Începutul a fost în stilul deja consacrat al Madonnei: şase călugări îmbrăcaţi în sutane roşii, cu glugile trase pe faţă, o cădelniţă imensă, dangăte de clopote şi ea, Madonna, rugându-se.

Apoi, ceea ce a urmat a fost un show adevărat, totul a fost gândit la perfecţie, totul executat la perfecţie, Madonna era în formă excepţională. Despre dansatori, ce să spun?… Că nu-mi puteam lua ochii de la ei!

Ca o noutate în acest turneu, din corpul de dansatori au făcut parte şi copiii naturali ai Madonnei, Louders şi Rocco.

În final pot spune doar că a meritat aşteptarea, show-ul a fost excepţional, chiar dacă au avut ceva probleme, totul a funcţionat la urmă ca un mecanism de ceas elveţian.

Îmi place Madonna: a rămas cu picioarele pe pământ, nu şi-a distrus viaţa cu droguri şi alcool, surprinde în permanenţă, transmite mesaje pe care alţii nu au curajul să le transmită, le arată şi copiilor ei cum se munceşte pentru bani, iar la aproape 54 de ani arată şi se mişcă excepţional.

Sunt convinsă că încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în domeniu!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ultimul drum al lui Virgil Pop, prin faţa Parlamentului României

“Am fost victimă a rasismului în Italia”- Scrisoarea unei românce de 19 ani