Menu
in

Creşte taxa de înmatriculare pentru maşinile cumpărate în străinătate

Românii care au adus maşini din străinătate au luat cu asalt ghişeele RAR (Registrul Auto Român) din ţară. De la 1 ianuarie 2011, ei vor trebui să plătească de trei ori mai mult pentru a înmatricula autoturismele, având în vedere creşterea taxei de poluare.

Posesorii de maşini de mâna a doua, cumpărate în străinătate în cursul anului, le pot înmatricula, însă, până la 1 aprilie 2011, dacă pot demonstra că autoturismele au fost introduse în ţară până la 31 decembrie 2010.

Pentru vehiculele utilizate, care au fost înscrise ultima dată într-un stat membru al Uniunii Europene, şi se află la prima înmatriculare în România, RAR eliberează o “carte de identitate a vehiculului” (C.I.V.)  după ce  efectuează inspecţia tehnică periodică obligatorie şi certifică autenticitatea vehiculului. Cu documentele de la RAR în mână, proprietarii de maşini trebuie să se adreseze la birourile Serviciului de Inmatriculări.

Un exemplu: de la 1 ianuarie, pentru un automobil la mâna a doua cumpărat în străinătate, cu patru ani vechime, şi dotat cu un motor Euro 4 de 1,4 litri, taxa de înmatriculare va fi de 933 euro, faţă de 145 de euro cât este acum.

Pentru a afla mai multe:

Vezi AICI cum se stabileste încadrarea în normele de poluare pentru autoturismul achiziţionat  în străinătate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version