in

”Dumnezeu a venit să-și ia campionul”. Adio lui Muhhamad Ali, legendă a boxului mondial

Adio lui Muhammad Ali, fostul multiplu campion mondial la categoria grea și medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Roma din 1960, a murit vineri 3 iunie într-un spital din Phoenix, Arizona: avea 74 de ani.

Fusese internat pe 2 iunie din cauza unor probleme respiratorii însă medicii în ciuda prudenței (era bolnav de Parkinson) nu i-au considerat gravă starea. Fostul Cassius Clay era bolnav de 30 de ani de, a abandonat boxul în 1981, și a fost internat de mai multe ori în ultimii ani. Palmaresul său este impresionant: 56 de victorii, dintre care 37 prin K.O, şi doar cinci înfrângeri.

În ciuda suferinței, numai în ultimii ani s-a retras cu totul din viața publică. Urma sa rămâne de neșters, nu numai ca sportiv și campion, ci și ca una dintre personalitățile cele mai marcante și influente ale secolului 20, poate una dintre figurile cele mai notorii în toată lumea. Născut Cassius Marcellus Clay Jr., și-a schimbat numele în Muhammad Ali în 1964, după ce s-a convertit la Islam.

A devenit simbol al mișcării de eliberare a negrilor din Statele Unite pe timpul anilor‘ 60 și a avut nenumărate apariții în public pe timpul cărora a condamnat actele de rasism. A sfidat guvernul american, opunându-se înrolării în armată din motive religioase, cariera fiindu-i astfel întreruptă 3 ani și jumătate. A fost căsătorit de patru ori și are nouă copii. Întreaga Americă plânge dispariția sa. Mike Tyson, fostul rege al greilor: ”Dumnezeu a venit să-și ia campionul!”. „O parte din mine a dispărut astăzi. Cea mai importantă parte!”, a declarat George Foreman, cel care a pierdut în faţa lui Ali în 1974, în lupta pentru titlul mondial la categoria grea.

CITEȘTE ȘI:

70 de medalii obţinute de sportivii români la Verona. Artele Marţiale pot salva România

Italia, cetăţenie sportivă, legea a ajuns la Senat

O nouă Nadia Comăneci se afirmă în Italia, la numai 9 ani a devenit o sportivă recunoscută

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul prin corespondență, un eșec anunțat al Guvernului. Pe când demisia ministrului Dan Stoenescu?

Depozitarea corectă a alimentelor în frigider. Sfatul specialiștilor