in

Şerban Huidu a omorât trei oameni într-un accident rutier

Şerban Huidu a provocat, duminică, 16 octombrie, în jurul orei 11:55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, în direcţia de mers dinspre Capitală spre Braşov, un accident soldat cu moartea a trei persoane.

Realizatorul emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” a pătruns cu maşina pe contrasens, pe un carosabil umed, în condiţiile în care ningea, intrând în coliziune cu un autoturism Dacia Logan în care se aflau trei persoane. În urma impactului şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei, Ştefan Lungu Balogh, de 65 de ani, precum şi ceilalţi doi pasageri, Magda Drăghici, de 54 de ani, aflată în dreapta şoferului, dar şi Ion Garbiş, în vârstă de 57 de ani.

Familia Huidu a scăpat nevătămată

Huidu se afla la volanul unui SUV Mercedes ML, împreună cu soţia, cei doi băieţi, în vârstă de 2 şi 4 ani, şi cu bona copiilor. În urma accidentului, toţi cinci au fost duşi cu ambulanţele la spital, iniţial copiii fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie Braşov, unde medicii au stabilit că sunt în afara oricărui pericol. Ulterior, copiii au fost transferaţi la Spitalul Judeţean Braşov, unde le-au fost făcute tomografii, iar duminică seară au fost luaţi din spital de către prieteni de familie. Totodată, duminică a fost externată şi bona copiilor, care suferise leziuni minore în urma accidentului. Soţia lui Huidu a suferit un traumatism la gleznă şi o contuzie toracică şi a rămas internată, alături de realizatorul TV. Lui Huidu i-a fost făcută o tomografie şi s-a stabilit că este în afara oricărui pericol, însă s-a luat decizia ca acesta să rămână internat peste noapte date fiind “antecedentele sale neurologice”.

Nu ştie ce s-a întâmplat

După producerea accidentului, Huidu le-a spus poliţiştilor că îi pare rău şi că nu ştie ce s-a întâmplat exact, precizând doar că maşina a derapat. Poliţiştii care au făcut cercetări la faţa locului spuneau că, având în vedere condiţiile meteorologice (ninsoare) şi starea carosabilului, viteza regulamentară în acea zonă era de 30 de kilometri la oră, ei neputând preciza cu ce viteză conducea Huidu. Maşinile implicate în accident urmează să fie expertizate pentru a fi stabilită viteza pe care o avea Huidu la momentul impactului, dar şi cu cât rula autoturismul Dacia Logan, care circula regulamentar din sens opus. Pe porţiunea de drum unde s-a produs accidentul sunt curbe, iar sensurile de mers sunt despărţite de linie continuă, astfel că depăşirea este interzisă.

Realizatorul TV riscă 8 ani de închisoare

Realizatorul de televiziune Şerban Huidu avea alcoolemie zero, conform testului făcut de poliţişti imediat după producerea accidentului rutier. Anchetatorii vor verifica dacă Şerban Huidu avea sau nu dreptul de a conduce, date fiiind problemele medicale pe care le-a avut. Prim-procurorul Carmina Reit de la Parchetul Judecătoriei Braşov a declarat că, date fiind speculaţiile privind problemele medicale ale lui Huidu, se va verifica dacă acesta avea sau nu dreptul de a conduce. În acest sens, vor fi verificate toate documentele medicale, inclusiv modul în care au fost eliberate acestea. Audierile în acest caz vor fi făcute atunci când starea medicală a celor implicaţi o va permite. De asemenea, vor fi făcute şi o serie de expertize privind starea tehnică a maşinilor. Şerban Huidu este cercetat pentru ucidere din culpă şi riscă o pedeapsă cuprinsă între un an şi opt ani de închisoare.

Locul blestemat sau şofer iresponsabil?

Şerban Huidu a rămas fără carnet, în 2009, când, în drum spre Braşov, a depăşit o coloană de maşini, pe linia continuă. Lui Şerban Huidu i-a fost suspendat atunci carnetul de conducere pentru 30 de zile. Huidu a fost şi amendat, atât pentru încălcarea regulilor de circulaţie, cât şi pentru faptul că plăcuţa cu numărul de înmatriculare din spatele maşinii era murdară. El a plătit o amendă de 180 de lei. “Nu am semnat procesul-verbal, aşa că aştept să îmi vină acasă, prin poştă. E a doua oară în 14 ani de când conduc şi mi se suspendă permisul. Asta e, în cele 30 de zile voi merge cu taxiul”, declara Huidu la vremea respectivă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO /Maria Crăciun, premiul juriului la “Ti lascio una canzone” cu melodia “La vie en rose”

La ce mă gândesc atunci când Roma arde