in

Rețete de sănătate – detoxifierea ficatului, piele luminoasă

Am intrat în perioada anului în care este de preferat să ne ocupăm şi de curăţenia noastră internă, astfel încât iarna să ne găsească puternici şi cu o bună imunitate. Te simţi mereu obosit? Ai mereu probleme cu intestinul? Dureri abdominale? Poate “organul rege” ( denumit astfel în medicină chineză) , adică ficatul, este prea încărcat şi are nevoie de o curăţenie generală? El se ocupă de o continuă regenerare a celulelor din sânge şi din ţesuturi. Toamna reprezintă pentru ficat o perioadă delicată, fiind obligat să înfrunte schimbări de temperatură şi totodată schimbări metabolice.

Cu apariţia primelor sintome de forme virale, corpul nostru intra în contact şi cu medicamentele , adăugate la toate toxinele din aerul poluat, în plus toxinele formate din cauza modului de viaţă stresant. Sistemul hepatic risca să intre într-o confuzie totală şi atunci apar : aciditate, culoarea pielii devine gri-galbui, dureri abdominale, evacuare îngreunată, constipaţie, urină de culoare închisă, intestinul inflamat, probleme digestive. Din toate aceste cauze, ca urmare, ar putea fi deranjat şi sistemul imunitar, care slăbind, ar putea cauza infecţii sau boli virale, sau chiar o oboseală continuă.

Pentru a avea un ficat curat, ne trebuie doar 2 săptămâni. Rezultatele se văd imediat după 2-3 zile de cura naturală. Pielea devine mai luminoasă, digestia se îmbunătăţeşte, avem mai multă forţă fizică, dispare starea de oboseală continuă, lichidele se elimină mai frecvent. Indicat pentru cine se regăseşte cu aceste sintome administrarea a 30 de picături tinctura de taraxacum officinalis ( păpădie) de 2 ori pe zi , înainte de masă cu circa 15 minute, diluate într-un pahar cu apă. Aceasta cură trebuie administrată timp de o lună, având grijă şi la alimentaţie. Atenţie la prea multă carne, la alimentele prăjite cu prea mult ulei sau grăsime, la excesul de dulciuri , iar alcolul trebuie eliminat total pe toată această perioadă.

Este indicată o alimentaţie bogată în legume uscate, în zarzavaturi, pește, fructe, cereale, pâine integrală.

Reţetă de pregătit în casă pentru a avea o piele luminoasă şi fără impurităţi, eliminând retenţia hidrică

În 200 de ml de ulei de măsline extravergine, se stoarce o lămâie şi se adăugă sare fină până se formează o cremă de consistenza iaurtului. Se amestecă foarte bine, ajutându-ne de un mixer de bucătărie până compoziţia devine cremoasă. Această cremă exfoliantă se poate folosi o dată pe săptămână , înainte de a intra la duş. Se masează pe tot corpul şi pe față cu mişcări rotatorii. În felul acesta se obţine o piele sănătoasă, fără impurităţi , facilitând eliminarea toxinelor şi absorbţia mult mai eficientă a cremelor de corp. Această cremă poate fi folosită pentru orice tip de piele.

Ana Claudia Moldovan

specialist naturopat – Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

1 Decembrie: Parade militare, fasole cu ciolan şi băi de mulţime

Corul bărbătesc din Finteuşu Mare în concert la Roma