in

Google şi-a lansat serviciul de muzică pe internet, ce permite accesul la un catalog cu milioane de melodii

Google a lansat serviciul Google Play Music All Access în Marea Britanie, Austria, Belgia, Franţa, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Spania, la aproape patru luni după ce acest serviciu a devenit disponibil pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

Google doreşte să submineze astfel poziţia deţinută în domeniul muzicii pe internet din Marea Britanie de servicii precum Spotify, Deezer, Rdio, Xbox Music, Music Unlimited (deţinut de Sony) şi Rara, informează theguardian.com, citat de Mediafax. Până pe 15 septembrie, serviciul Google Play Music All Access poate fi accesat de utilizatorii din Marea Britanie în baza unui abonament de 7,99 lire sterline pe lună, urmând ca serviciul să poată fi accesat pentru 9,99 lire sterline pe lună, un abonament similar cu cel practicat de rivalii săi în Marea Britanie.

Nu va exista nicio opţiune de accesare gratuită a serviciului muzical al Google. Google Play Music All Access a fost lansat în luna mai în SUA, serviciul fiind disponibil din iulie şi în Australia şi Noua Zeelandă.

Lansarea Google Play Music All Access în Marea Britanie face parte din expansiunea europeană a acestui serviciu. Astfel, începând de joi, Google Play Music All Access este disponibil şi în Austria, Belgia, Franţa, Irlanda, Italia, Luxemburg, Portugalia şi Spania.

Google Play Music All Access permite accesul la un catalog cu milioane de melodii, care pot fi ascultate atât direct de pe acest portal, cât şi cu ajutorul telefoanelor inteligente şi al tabletelor.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a lansat în ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori şi venituri. Totodată, în luna iulie, Bloomberg a relatat că Google discută cu companii media înfiinţarea propriului său serviciu de televiziune online. Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţele globale.

Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia. Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PC Diaspora propune înfiinţarea Avocatului românilor din afara țării. ”Sediul va fi unde e cel mai mare număr de români”

Drept la replică, PSD Spania: ”Nu suntem de acord cu propunerile colegilor din Italia”