in

Drept la replică, PSD Spania: ”Nu suntem de acord cu propunerile colegilor din Italia”

În baza unui articol apărut în publicaţia dumneavoastră în data de 26 iulie 2013 şi intitulat „Eşti rezident de 10 ani în Italia şi eşti respectat în comunitate? PSD Italia îţi pregăteşte un post la consulat” respectuos vă rugăm să publicaţi punctul nostru de vedere privind această ştire, care în conţinutul său cuprinde o serie de inexactităţi şi face o indirectă referire la persoane care au făcut parte din organizaţia noastră – PSD Spania

Astfel, nu cunoaştem motivele şi criteriile pentru care autorul articolului le foloseşte în a evalua competenta sau meritul unor persoane de a ocupa anumite funcţii în cadrul corpului diplomatic al României în străinătate şi ne referim aici la actuala activitate a fostului nostru coleg Marian Popescu, fost preşedinte PSD Spania şi Secretar General PSD Diaspora.

Eşti rezident de 10 ani în Italia şi eşti respectat în comunitate? PSD Italia îţi pregăteşte un post la consulat

Nu înţelegem de asemenea, expresia „a vândut PSD Diaspora”, aceasta în viziunea mea şi a colegilor mei neconstituind un bun susceptibil de a fi valorificat său aflat în circuitul civil spre vânzare sau cumpărare. Dacă referinţele autorului sunt cele biblice, suntem în dezacord total şi nu face decât dovada necunoaşterii activităţii PSD Diaspora în general.

Persoanele care acum sunt în afară activităţii politice (Florin Vasiloni, Geanina Boicu şi Marian Popescu) vă asigurăm în totală cunoştinţă de cauză că sunt persoane foarte bine pregătite (lucru care poate fi verificat inclusiv pe internet) şi care în BAZA PREGĂTIRII PROFESIONALE PROPRII şi nu prin „arătarea cu degetul” fac acum parte din corpul diplomatic românesc, fiecare la nivelul profesional pentru care este calificat.

Considerăm o lipsă totală de informare, chiar o tentă de răutate şi prezentare a unor fapte care nu sunt conforme cu realitatea, felul în care foştii noştri colegi au fost prezentaţi. Mai mult decât asta, colegii noştri au avut şi au un comportament moral şi profesional impecabil, inclusiv cu autorul articolului şi nu cunoaştem motivele atacului prin intermediul articolului publicat de ziarul dumeavoastră.

În viitor, în ceea ce priveşte activitatea şi militanţii socialişti romani din Spania, v-am rămâne recunoscători dacă aţi verifica anumite informaţii prezentate redacţiei dumneavoastră ca adevărate. Vă stăm la dispoziţie cu totală transparentă, iar orice persoană din conducerea PSD Spania vă poate furniza informaţii despre orice dumneavoastră consideraţi oportun în realizarea articolelor şi reportajelor legate de activitatea socialiştilor din Spania.

Deşi răul este deja făcut, vă rugăm totuşi să publicaţi punctul nostru de vedere în ceea ce priveşte activitatea şi prezentul profesional al foştilor noştri colegi din PSD Spania, precum şi dezacordul total şi lipsit de fundament al afirmaţiilor autorului articolului din Gazeta Românească. Este foarte important pentru noi acest lucru ştiind importantă şi numărul uriaş de cititori, inclusiv din Spania, al ziarului dumneavoastră şi nu dorim ca imaginea colegilor noştri să fie pătată de neadevăruri.

Cât despre proiectul de lege propus şi prezentat în rândurile articolului cu destulă amplitudine, vă informăm că acest proiect nu corespunde şi nu este susţinut de către organizaţia noastră şi ca atare nu este asimilat proiectelor politice pe care noi le dezvoltăm. În niciun moment PSD Spania şi, îmi închipui că nici ai noştri colegi din celelate tari, nu au dorit să „ofere locuri de muncă în consulatele româneşti” cetăţenilor rezidenţi în alte state nici dacă au 3 şi nici dacă au 10 ani de rezidenţă în statul respectiv.

România în acest moment are o legislaţie destul de clară în ceea ce priveşte admiterea TUTUROR CETĂŢENILOR ROMANI în cadrul corpului diplomatic şi nu am fi de acord cu o discriminare a nici unui cetăţean care doreşte să acceadă într-o funcţie publică din cadrul consulatelor indiferent de locul de unde acesta provine. Astfel că un proiect de lege organică nu numai că nu ar fi plauzibil în acest domeniu ci vine în contra prevederilor constituţionale de egalitate de şanse în accesul pe piaţa muncii.

Din punct de vedere juridic proiectul de lege nu poate fi considerat viabil. În speranţa că aceste lucruri sunt destul de lămuritoare şi clare, aşteptăm un punct de vedere din partea dumneavoastră, asigurându-vă de acelaşi interes ridicat de a urmări publicaţia dumneavoastră şi de a vă felicita pentru munca deosebit de dificilă de a face presa românească în străinătate.

Marius Vili Sârbu

Preşedinte PSD Spania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Google şi-a lansat serviciul de muzică pe internet, ce permite accesul la un catalog cu milioane de melodii

32 de cerșetori din grupul “bărbile negre” expulzați din Mestre