in

32 de cerșetori din grupul “bărbile negre” expulzați din Mestre

Prefectura din Venezia a trecut la măsuri dure împotriva celor 32 de așa-numiți “barbă neagră” (barbanera it.), cerșetori agresivi de origine română. Au timp treizeci de zile pentru a pleca singuri din Italia. Dacă nu pleacă, vor fi însoțiți la frontieră de poliție, anunță Corriere del Veneto.

3.080 de români expulzați din Italia

La Venezia și la Mestre, romii de origine română dedicați cerșetoriei sunt cu sutele, dorm în tabere în zonele cele mai mărginașe ale orașului și în ultimele luni atitudinea lor obraznică a creat teamă între rezidenți. Cetățenii s-au răsculat împotriva lor, organizând marșuri publice de protest, iar la Domul din Mestre, slujbele se țin acum sub pază, pentru a ține la distanță cerșetorii.

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

Consilierul Gianfranco Bettin (Mediu) a cerut prefectului să emită ordine de expulzare, fiind convins că nu este vorba de persoane sărace ci de un grup organizat cu activități infracționale.

Despre problema romilor din grupul “bărbilor-negre” a discutat Comitetul pentru ordine și siguranță publică a Prefecturii din Venezia și acum prefectul a trecut la fapte: 32 de persoane au primit ordin de expulzare, motivat de absența integrării sociale și culturale.

Clanul Barbă-neagră, caz european

Este vorba de o posibilitate prevăzută în cadrul legii privind imigrația pentru cetățenii europeni (“bărbile negre” provin din orașele transilvănene Sibiu, Mediaș și Blaj) a căror prezență reprezintă o problemă pentru comunitate.

“Este ceea ce speram – spune Bettin. Expulzarea este dificil de aplicat, însă poate duce la soluționarea problemei”. Așadar, dificultatea stă în aplicarea măsurilor de îndepărtare.

“Sunt satisfăcut de decizia Prefecturii, acum trebuie să avem grijă ca expulzările să fie respectate”, spune viceprimarul Sandro Simionato. “Ar fi necesar imediat un nou sistem de norme naționale eficiente care să permită să se acționeze la scară națională”.

Neguţătorii din Veneţia: „Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Episcopului Dino Pistolato, fost director al Caritas și acum vicar episcopal pentru serviciile generale ale Patriarhiei din Venezia, nu consideră expulzarea o soluţie. “Mi se pare mai mult un gest simbolic, se vrea să se dea un semnal – spune Pistolato – dar așa cum au venit, se vor reîntoarce. Există riscul ca cerşetorii să stea mai ascunși, cu pericolul să se alimenteze și mai mult infracționalitatea. Trebuie să se acționeze din țările de origine”.

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la Domul din Mestre, asediat de cerşetorii români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drept la replică, PSD Spania: ”Nu suntem de acord cu propunerile colegilor din Italia”

Udine, cerșetori agresivi, linie dură a poliției: 15 expulzări