in

Udine, cerșetori agresivi, linie dură a poliției: 15 expulzări

Linie dură a chesturii din Udine împotriva cerșetorilor agresivi care nu ezită să ceară cu insistență trecătorilor câțiva euro și care se ceartă între ei pentru a-și “împărți” zonele în care să staționeze cu mâna întinsă.

În ultimele două săptămâni, potrivit Il Messaggero Veneto, poliția a efectuat controale amănunțite, în oraș și în provincie. Rezultatul: 15 interdicții de întoarcere în localitatea Udine și alte 10 situații sunt în analiză tot pentru emiterea ordinului de expulzare.


“Mare parte dintre măsuri – a explicat Chestura – au fost adoptate împotriva unor bărbați, aproape toți de origine română, deja cunoscuți forțelor de ordine pentru infracțiuni de furt și fără o rezidență sau un domiciliu”.

32 de cerșetori din grupul “bărbile negre” expulzați din Mestre, trebuie să plece în România

În ultimele luni fenomenul cerșetoriei – la intersecții, pe străzile din centrul istoric și la intrarea în supermarket-uri – a devenit mai evident în provincie. Cetățenii au observat și au semnalat cu promptitudine autorităților o creștere a numărului de cerșetori și nu au lipsit episoadele de agresiune.

Neguţătorii din Veneţia: “Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Traficul de cerșetori, de competența anti-mafia

Măsuri extreme: slujbă cu bodyguarzi la Domul din Mestre, asediat de cerşetorii români