in

Il Giornale: Dacă eşti român, amenzile nu le plăteşti

După articolul contra României din 11 iulie (Un schimb nebunesc între Italia şi România: nouă ne revin criminalii, lor firmele), Il Giornale recidivează cu un alt articol, în 27 iulie, în care, deşi este vorba de toţi străinii care nu plătesc amenzile la Milano, în titlu sunt indicaţi românii: „Dacă eşti român, amenzile nu le plăteşti” (Se sei romeno le multe non le paghi).



„Il Giornale” declară război României: „Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali”

În text se spune că există ţări dintre cele mai virtuoase, precum Germania, Elveţia sau Belgia, care furnizează toate datele utile ale rezidenţilor lor amendaţi la Milano, pentru contravenţii rutiere, făcându-i să plătească amenzile.

Alte ţări, cum ar fi Franţa, colaborează mai puţin, e complicat să se obţină date privind şoferii francezi, câteva provincii nu le comunică şi un sfert dintre amenzi se pierd.

«Însă pot scăpa basma curată fără probleme automobiliştii cu rezidenţa în România, Principatul Monaco şi Republica San Marino: instituţiile lor nu furnizează nicio informaţie şi astfel, odată trecută graniţa, Palazzo Marino (Primăria din Milano) poate spera numai în inima lor bună.», scrie Il Giornale.

«Senzaţia este că vreo câţiva şmecheraşi cu numere româneşti în realitate cred că parchează maşina pe un câmp milanez.», adaugă cotidianul.

Acum consiliul din Milano încearcă să rezolve problema amenzilor rezidenţilor în străinătate, având în vedere că, de exemplu în 2011, peste jumătate dintre cele 109.242 de sancţiuni date maşinilor cu numere străine (4% din total) nu au fost plătite.

Administraţia a recuperat 1,2 milioane de euro care reprezintă 49% dintre sumele datorate.

Există adevăraţi deţinători de recorduri, precum un cetăţean român pe care agenţii municipali au reuşit să-l prindă numai anul trecut când a ajuns la 489 de amenzi neplătite.

Sau fenomenul maşinilor în leasing cu numere nemţeşti la care ar recurge şi mulţi milanezi pentru a evita sancţiunile, pentru care a fost deschis un dosar la Procuratură.

Primăria a însărcinat o societate să se ocupe de recuperarea amenzilor din străinătate. Se vor trimite două notificări automobilistului din străinătate şi se vor semnala la Agenţia Fiscală episoade repetate de infracţiune, care ar putea indica rezidenţe false în străinătate.

„În avantajul milanezilor şi echităţii – avertizează consilierul pentru Siguranţă Marco Granelli – dorim să recuperăm ceea ce ne datorează rezidenţii în străinătate care încalcă normele în oraş. Şi cerem Uniunii Europene să fie extinse tuturor ţărilor acorduri bilaterale pentru simplificarea procedurilor”.

Palazzo Marino informează că procedurile pentru recuperarea sancţiunilor sunt complexe şi se schimbă pentru fiecare dintre cele 160 de state cărora Primăria trebuie să le trimită în fiecare an notificări.

Trimiterea, bineînţeles în limba ţării destinatare, trebuie să fie efectuată în 360 de zile de la constatarea infracţiunii.

În acest timp este necesar să se ajungă la proprietarul vehicului prin intermediul unui acces la bazele de date care în multe ţări, precum România sau Principatul Monaco, este refuzat, mai scrie Il Giornale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Udine, cerșetori agresivi, linie dură a poliției: 15 expulzări

Operațiunea “Danubio” contra prostituției la Torino, 26 mandate de arestare