in

Operațiunea “Danubio” contra prostituției la Torino, 26 mandate de arestare

Echipa mobilă din Torino, în colaborare cu serviciul Central Operativ, Interpol și Si.Re.N.E., a efectuat o vastă operațiune, denumită “Danubio”, împotriva exploatării prostituției, executând 26 de mandate de arest preventiv, în sarcina unor subiecți de naționalitate română, albaneză și italiană, responsabili de inducere, favorizare și exploatare a prostituției, chiar și de minori.

Opt dintre subiecții arestați au fost capturați în România de organele locale de poliție care au executat un mandat european de arest. Dintre cele 26 de mandate de arestare preventivă, 16 au fost executate, în timp ce 10 persoane sunt căutate. Anchetele au început în urma unei plângeri pentru lovire formulată de soția româncă a unuia dintre arestați care a spus că a fost în mod repetat victima, împreună cu soțul, unor agresiuni din partea unor bărbați de naționalitate albaneză.

Descoperire șocantă la Catania: obligată chiar de tatăl ei să se prostitueze

Investigatorii au descoperit că, în realitate, femeia era exploatată de soț și că, din cauza neplății unor bani datorați de acesta din urmă criminalității albaneze pentru exercitarea prostituției pe stradă din partea soției, interlopii albanezi ar fi întreprins represalii repetate împotriva celor doi.

De la acest episod a început o explorare profundă privind interesele legate de controlarea teritoriului pentru exercitarea prostituției la Torino care a permis să se traseze o hartă a relațiilor dintre criminalitatea română și cea albaneză în gestionarea exploatării unor tinere femei românce.

Milano, i-a dat foc soției-prostituate

În particular, anchetele au permis să se traseze o schemă din care a reieșit că exercitarea prostituț iei în mod direct controlată de criminalitatea română (în complicitate, în acest caz, cu cetățeni italieni), presupunea plata către anumiți albanezi a unor “taxe de locație” pentru ocuparea spațiilor de pe stradă. Inculpații gestionau toate activităț ile legate de viața fetelor: recrutau direct din România tinerele femei de trimis să se prostitueze, organizau transferurile internaționale pentru a le duce în Italia, le găseau locuințe și producea documente false de predat victimelor.

Refuză să se prostitueze, incendiată de proxenet

În fine, însoțeau fetele direct pe stradă pentru a le face să se prostitueze, controlându-le activitatea și stabilind orarele și tarifele. Pe lângă aceasta, anchetele au evidențiat recurgerea sistematică la violență fizică asupra fetelor pentru a le constrânge să se prostitueze. În particular a reieșit că unul dintre arestați dădea directive telefonice pentru comiterea de violuri în grup. “Nu vrea să se prostitueze? Îți spun eu cum să o convingi”. O femeie era cea care explica exploatatorilor cum să tortureze bietele fete care nu se împăcau cu ideea de a se vinde pe trotuarele din Torino. Lungi minute pentru a ilustra celui de la celălalt capăt al telefonului, în Italia, cum să le bată dar mai ales cum să le violeze în modul cel mai dureros și mai umilitor posibil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Il Giornale: Dacă eşti român, amenzile nu le plăteşti

Milano, i-a dat foc soției-prostituate