in

Italia/ Noi reguli pentru soferii incepatori

Incepand cu luna februarie, in Italia este interzisă conducerea maşinilor prea puternice pentru cei care tocmai au învăţat să conducă.

Noua lege, în vigoare de pe 10 februarie, se referă la toţi care şi-au luat carnetul după această dată. Timp de un an, noii şoferi pot conduce doar maşini cu o putere absolută, care să nu depăşească 70 de kilowati şi cu condiţia ca raportul ȋntre puterea maximă şi greutatea să nu depăşeşte cincizeci de kilowaţi pe tonă.

Datele respective sunt ȋnscrise în documentul de înmatriculare al celor mai noi masini, dar pentru celelalte autoturisme sunt necesare calcule destul de complicate. Curând, însă, va fi disponibil un sistem de verificare on-line, pe site-ului www.ilportaledellautomobilista.it.

Soferii ȋncepători trebuie să respecte, de asemenea,  limite de viteză mai mici decât cele normale. Astfel, in primii trei ani de, ei nu pot depăşi 100 km pe oră pe autostrăzi şi 90 km pe oră pe drumurile rurale principale. Cine nu respectă noile reguli riscă o amendă de până la 504 euro şi opt luni de suspendare a carnetului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Minidicţionar „Rubygate”- Ce este „Bunga bunga”?

Decreto flussi/ verifica online stadiul cererii