in

La Alba, în apropiere de Torino, 11 trufe albe au fost vândute cu 274.200 de euro

Un număr de 11 trufe albe au fost vândute weekendul trecut cu 274.200 de euro, în timpul celei de-a 14-a ediţii a licitaţiei anuale care a fost organizată în localitatea italiană Alba, în apropiere de Torino, anunță Mediafax.

„Este un rezultat excepţional, iar această nouă ediţie (a licitaţiei, n.r.) ne-a adus o mare satisfacţie„, a declarat într-un comunicat de presă Tomaso Zanoletti, preşedintele Enotecii regionale piemonteze Cavour, organizatoarea licitaţiei, în colaborare cu primăria locală.

Potrivit organizatorilor, lotul final, vândut direct prin satelit la Grinzane şi la Hong Kong, era „constituit dintr-o pereche de trufe de o calitate maximală, cântărind 950 de grame”.

Tartufo (trufa) are capitala în Italia, la Acqualagna

„O celebră scriitoare chineză, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, şi-a adjudecat acest lot pentru 90.000 de euro„, au precizat organizatorii.

Acest preţ per gram este de trei ori mai mare decât cel al aurului.

Un alt lot, o trufă de 305 grame, a fost cumpărat de un antreprenor anonim şi va fi oferit noului primar al oraşului New York, americanul de origine italiană Bill De Blasio.

Sumele obţinute cu ocazia celei de-a 14-a ediţii a licitaţiei vor fi donate Fundaţiei de cercetări împotriva cancerului Onlus din Candiolo şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea unui nou scanner la spitalul San Lazzaro din Alba. La Hong Kong, banii obţinuţi din vânzarea la licitaţie vor fi donaţi Institutului Mother’s Choice care sprijină copiii orfani şi tinerele mame sărace.

Trufele sunt ciuperci care pot varia considerabil în ceea ce priveşte mărimea şi sunt apreciate peste tot în lume pentru aroma lor. Cantitatea de trufe albe culese din pădurile italiene în ultimii ani a scăzut, mai ales din cauza modificărilor climatice. Restaurantele din Italia au limitat la minimum achiziţia de trufe, însă cererea din străinătate a rămas constantă, spun asociaţiile culegătorilor de trufe din Italia.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agricultor ucis pentru 100 de euro: 16 ani pentru Marcel Cojoc

Politicienii cer facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor