in

Politicienii cer facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor

Deputatul PSD Bacău Miron Smarandache s-a adresat ministrului afacerilor interne, Radu Stroe printr-o interpelare depusă la Biroul Camerei Deputaților cerând facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor de identitate.

În cererea adresată prin interpelarea sa, deputatul Smarandache este de părere ”că românii aflați în prezent în străinătate trebuie să beneficieze de anumite facilități în momentul în care se prezintă în localitățile de origine pentru a-și schimba actele personale”.

”Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat recent că în urma cererilor cetățenilor români aflați în străinătate, în primele nouă luni ale anului au fost atribuite câteva mii de coduri numerice personale, fiind eliberate, de asemenea, o multitudine de certificate de naștere, căsătorie, deces, etc..” și-a motivat cererea Smarandache.

Alături de această recomandare, politicianul a cerut ministerului date referitoare la situația CNP-urilor obținute de românii din afara țării, precum și numărul deceselor, chestiune care a fost cerută cu câteva săptămâni în urmă și de alți politicieni, unul dintre aceștia fiind Aurelian Mihai, deputat ales în Diaspora.

Iată mai jos și interpelarea:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Alba, în apropiere de Torino, 11 trufe albe au fost vândute cu 274.200 de euro

Bani de la Fondul de rezervă pentru acţiunile organizate în străinătate cu ocazia Zilei Naţionale