in

Bani de la Fondul de rezervă pentru acţiunile organizate în străinătate cu ocazia Zilei Naţionale

Bugetul MAE a fost suplimentat cu 500.000 de lei din Fondul de rezervă bugetară în vederea organizării unor acţiuni de 1 Decembrie, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate luni în Monitorul Oficial, anunță Mediafax.

Bugetul Ministerului de Externe pe anul 2013 a fost suplimentat cu 500.000 de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului „în vederea finanţării cheltuielilor cu acţiuni culturale, de diplomaţie publică şi de reprezentare desfăşurate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare cu ocazia Zilei Naţionale a României”, se arată în HG.

Potrivit documentului, Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să introducă „modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat şi în structura şi bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2013”.

Ministerul Afacerilor Externe a alocat în 2012 misiunilor diplomatice ale României pentru sărbătorirea Zilei Naţionale suma de de 1.956.055 lei pentru recepţii şi acţiuni de protocol, dar şi 19.732 euro pentru alte evenimente cultural-artistice.

În 2011, MAE a alocat circa 100.000 de euro pentru recepţiile de sărbătorire a Zilei Naţionale, ministerul precizând că în condiţiile bugetului de austeritate nu a alocat fonduri şi pentru alte evenimente.

În 2010, misiunile româneşti din străinătate nu au avut bani alocaţi de la buget pentru marcarea Zilei Naţionale a României, astfel că fie au apelat la sponsorizări pentru organizarea unor evenimente, fie au renunţat la acestea.

În 2009, MAE a alocat din bugetul propriu aproximativ 1,15 milioane de lei pentru recepţiile organizate de ambasade şi consulate pentru a marca Ziua Naţională, acestei sume adăugându-i-se şi sponsorizări contractate de misiuni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Politicienii cer facilități pentru românii din străinătate în obținerea documentelor

Elena Căruntu, la primul volum de poezii în Italia. „Angajatorii mei m-au încurajat să scriu”