Menu
in

Maestrul Radu Beligan sărbătorește 95 de ani pe scenă

Cei 95 de ani de viață și 75 de carieră sunt marcați de maestrul Radu Beligan, la final de săptămână, prin prezența sa pe scenă în două spectacole, la Teatrul Național și Teatrul Metropolis. Radu Beligan împlinește pe 14 decembrie 95 de ani. Maestrul își continua activitatea regizând, susținând conferințe, scriind și, mai ales, jucând în spectacole.

Radu Beligan va fi prezent chiar de ziua lui, pe 14 decembrie, pe scena Teatrului Metropolis, alături de toți cei apropiați lui, oferindu-le cadou premiera „Lecția de violoncel” de Mona Radu. Beligan este, de altfel, director onorific al Teatrului Metropolis încă de la înființarea instituției.

Într-o comedie savuroasă, maestrul Beligan va interpreta rolul principal și va fi pe scenă alături de fiica sa, Lamia Beligan, și binecunoscuții actori de la Teatrul Național Marius Manole, Tania Popa si Rodica Ionescu.

Primele reprezentații vor avea loc luni și marți, de la orele 19,00, iar premiera oficială va fi luni, 16 decembrie, la orele 19,00, potrivit unui comunicat al Teatrului Metropolis.

În seara zilei de 15 decembrie, Radu Beligan va urca pe scena Sălii Studio a Teatrului Național București, de la ora 19,00, în spectacolul „Egoistul” de Jean Anouilh.

„După încheierea spectacolului, Teatrul Național îl va omagia, în prezența publicului, pe Radu Beligan, a cărui personalitate unică, operă artistică și longevitate se confundă cu istoria teatrului românesc. Va fi o sărbătoare dedicată uneia dintre valorile autentice ale culturii române, recunoscute și prețuite și peste hotare”, se arată într-un comunicat al TNB remis Agerpres.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version