in

Milano, înaintea Romei în organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. Maroni: ”Roma este în pragul falimentului”

Comitetul Olimpic Italian (CONI) a exclus, joi, o candidatură comună Roma – Milano pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, carta olimpică neprevăzând o astfel de variantă, dar şi având în vedere gravele probleme financiare cu care e confruntă capitala Italiei.

„Nu este posibil, conform cartei olimpice, să depunem o candidatură comună Roma – Milano. Carta un prevede un astfel de scenariu”, a declarat preşedintele CONI, Giovanni Malago, scrie Ansa, citată de Mediafax. „Roma este în pragul falimentului. Un oraş care se confruntă cu astfel de probleme nu se poate angaja să organizeze JO”, a afirmat şi Roberto Maroni, reprezentant al autorităţilor din Lombardia. Maroni a mai precizat că Milano, capitala economică a Italiei şi principalul oraş din Lombardia, „rămâne singurul candidat posibil”.

Primarul din Milano, Giuliano Pisapia, a declarat că „lucrul cel mai important este susţinerea unei candidaturi italiene„. „Milano s-ar putea afla într-o dinamică favorabilă şi va fi un punct de referinţă mondial după ce va găzdui Expoziţia universală, în 2015”, a precizat Pisapia.

Preşedintele CONI, Giovanni Malago, a refuzat să fie tranşant: „Dacă abordăm lucrurile gândindu-ne: Roma sau Milano, nu vom ajunge nicăieri. Trebuie să facem o evaluare obiectivă a situaţiei„. Roma a renunţat la candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, din cauza problemelor economice. Italia a găzduit o singură ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, în 1960, la Roma.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O pianistă din Iaşi, printre cele mai talentate femei din lume

Românii din străinătate vor trimite în acest an în ţară DOAR 3,6 miliarde dolari