in

Românii, noi proprietari de case ȋn Italia

In Italia, un imigrant din şase locuieste intr-o casa de proprietate personală. Iată rezultatele unei cercetări realizate de Ismu, potrivit căreia, tendinţa de a cumpăra o casă în Italia a crescut, în special în rândul celor care provin din Europa de Est, deci şi din România.

Un alt studiu, realizat de ” Scenarii imobiliare”, dezvăluie că străinii din Italia preferă în special apartamente între cincizeci şi optzeci de metri patrati, la periferii sau în provincie, dar bine deservit de transportului public.

In ultimii ani, imigranţii au fost adevăraţii protagonişti ai pieţei imobiliare. Cu ceva timp ȋn urmă, s-a ȋnregistrat un adevărat record de achiziţii, încurajate şi de către bănci care au acordat împrumuturi care acoperă până la sută la sută din valoarea casei, suma fiind rambursabilă  în treizeci de ani.

Recent, ȋnsă, criza economică a determinat băncile să fie mult mai precaute: ele au redus procentul de finanţare şi au solicitat mai multe garanţii de la clienţii. Cu toate acestea, imigranţii nu dispun de un capital acumulat pentru a acoperi cheltuiala iniţială, nici de o reţea familiară care să garanteze pentru ei, ceea ce a dus la o ȋncetinire a ritmului de cumpărare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Introducerea „medierii obligatorii” pentru unele procese

Deputatul William Brȋnză despre propunerea de vot a lui Crin Antonescu: “jigneşte diaspora”