in

Introducerea „medierii obligatorii” pentru unele procese

„Mediere obligatorie”- iată termenul care descrie procesul care ar duce la deblocarea paraliziei ȋn justiţia civilă italina.

De pe 21 martie legea spune că, ȋnainte de a ajunge ȋn instantă, multe dispute între cetăţeni sau între cetăţeni şi întreprinderi trebuie expuse ȋn faţa unui mediator, mai precis a unui profesionist recunoscut de către Ministerul Justiţiei. Mediatorul încearcă să obţină un acord ȋntre părţi, şi numai în cazul în care nu se ajunge la un consens, se poate începe un proces.

Medierea este obligatorie pentru litigiile legate de proprietate, chirie, moştenire, răspundere medicală, contracte cu bănci şi companii de asigurări. Peste un an, se va încerca aplicarea aceleiaşi metode pentru litigiile ȋn asociaţiile de locatari sau despăgubirea ȋn cazul accidentelor rutiere. Avocaţii protestează, susţinând că medierea ar ȋncălca drepturile garantate prin lege, dar şi pentru că, având mai puţine cazuri, se tem că-şi vor pierde clienţii.

Potrivit guvernului, prin „medierea obligatorie”, cetăţenii vor economisi bani, iar justiţia civilă va deveni mai eficientă. Situaţia este gravă: în Italia există cinci milioane şi jumătate de cauze aflate pe rol, iar fiecare proces durează, ȋn medie, doisprezece ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bustul lui Decebal, dezvelit la Roma

Românii, noi proprietari de case ȋn Italia