in

Sarcinile tale s-au înmulţit, dar salariul nu a crescut? 10 semne că ar trebui să îţi dai demisia

Nu eşti mulţumit de munca ta? MUnceşti prea mult? Te cerţi cu şefii? Sunt semne clare că ai nevoie de o schimbare. Iată cum ştii că e timpul să îţi părăseşti locul de muncă: cele 10 semne că trebuie să demisionezi, scrie Mediafax.ro.

Aptitudinile tale nu sunt valorificate

Când munca devine aşa o rutină încât ai putea să o faci şi cu ochii închişi, e timpul să te întrebi dacă nu cumva eşti supracalificat. Dacă nu există oportunităţi de creştere în cadrul instituţiei pentru care lucrezi, e timpul să te îndrepţi în altă direcţie.

Îţi urăşti slujba

Unele locuri de muncă pot să fie pur şi simplu nepotrivite pentru tine. Gândeşte-te dacă ai fi mulţumit cu slujba pe care o are şeful şefului tău. Dacă nu, ar trebui să-ţi dai demisia.

Nu te-ai integrat

A fi angajat înseamnă a fi parte a unei echipe, iar dacă după şase luni simţi că nu te-ai integrat, probabil că nu te regăseşti în cultura organizaţională a companiei. E mai bine să cauţi un mediu de lucru care se potriveşte mai bine cu valorile şi personalitatea ta.

Ai un şef îngrozitor

Fie că e arogant, îşi hărţuieşte sau îşi terorizează angajaţii, sau pur şi simplu nu e potrivit să conducă o echipă, un şef nepotrivit te poate determina să îţi urăşti slujba. Dacă neplăcerile pe care le provoacă ajung să îţi afecteze productivitatea sau te fac să te simţi nefericit, e timpul să îţi cauţi alţi loc de muncă.

Compania se află în criză

Dacă observi că instituţia sau compania pentru care lucrezi se află într-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, sau dacă departamentul sau postul tău ar putea să fie ameninţat de o fuziune sau o achiziţie iminentă, poate că ar fi să te orientezi către alt loc de muncă din timp. Nu are rost să te scufunzi odată cu nava.

Stresul îţi afectează sănătatea

Dacă pierzi sau câştigi în greutate, aparent fără motiv, dacă ai dureri frecvente, atacuri de panică, sau treci printr-o stare prelungită de melancolie, e un semn că problemele de la locul de muncă îţi afectează sănătatea. Ar trebui să îţi schimbi slujba până când efectele nu devin serioase.

Relaţiile personale au de suferit

Orele suplimentare şi statul frecvent peste program pot avea recompense importante, atât financiare cât şi profesionale. Însă când te îndepărtezi de familie şi de prieteni din cauza slujbei, e timpul să analizezi dacă recompensele merită costurile.

Sarcinile tale s-au înmulţit, dar salariul nu a crescut

Uneori, acest lucru se datorează reducerilor de personal, dar în cele mai multe cazuri, conducerea încearcă să profite de angajaţi. Oricare ar fi situaţia, cel mai indicat este să începi să îţi cauţi o slujbă care să îţi ofere recompensele pe care le meriţi.

Ţi-e groază să înfrunţi ziua

Dacă te trezeşti dimineaţa şi te îngrozeşte gândul la ziua care urmează, cel mai probabil ai o problemă la locul de muncă. Încearcă să o identifici şi să o discuţi cu angajatorul sau, dacă nu se poate rezolva, renunţă. Viaţa e prea scurtă ca să-ţi pierzi timpul în locuri care îţi displac.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Învățăturile unei revoluții

Latifundiarii României: italienii deţin aproape un sfert de milion de hectare