in

Savant german: În România a fost descoperită CEA MAI VECHE SCRIERE din lume

Cea mai veche scriere descoperită vreodată, anterioară celei sumeriene din Mesopotamia, ar figura pe tablițele de la Tartaria, din România, susține savantul german Harald Haarmann.

Tăbliţele descoperite în România sunt datate în jurul anului 5.500 i.Hr., iar simbolurile de pe ele, potrivit lingvistului german, Harald Haarmann aparţin unei limbi vechi, care încă nu a fost descifrată, potrivit Ancient Origins, citată de ziare.com.

Aceste semne, care sunt denumite simbolurile Vinca, au fost găsite în mai multe situri arheologice, de-a lungul regiunilor din Valea Dunării, ele fiind înscrise pe ceramică, figurine şi pe alte artefacte de lut din acea perioadă.

În timp ce unii arheologi cred că această scriere reprezintă doar o serie de figuri şi simboluri geometrice, alţii au susţinut că înşiruirea de simboluri reprezintă cea mai veche scriere descoperită vreodată, ea fiind anterioară celei sumeriene din Mesopotamia şi chiar tăbliţei Dispilio, care a fost datată din anul 5.260 i.Hr.

Implicaţiile acestor descoperiri ar putea fi imense. Aceastea ar însemna că civilizaţia din Valea Dunării a precedat toate civilizaţiile cunoscute astăzi. Dovezile provin de la mii de artefacte care au fost descoperite în zonă.

Civilizaţia Văii Dunării este una dintre cele mai vechi din Europa şi a existat între anii 5.500 i.Hr. şi 3.500 i.Hr. în Peninsulă Balcanică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oligarhia, etapă de trecere spre democraţie? Jos oligarhii!

O româncă din Fiumicino, cercetată pentru omor după ce s-a apărat de un bandit înarmat