in

Sănătate din flori cu petale colorate – terapia cu flori de Bach

Terapia cu flori de Bach a fost dezvoltată acum 60 de ani de către dr. Edward Bach, un cunoscut medic şi cercetător britanic. Floriterapia doctorului Bach constituie o terapie de vindecare capabilă de a rezolva nu numai problemele mentale, emotive sau caracteriale, dar şi probleme fizice şi patologii adevărate. Faptul că Edward Bach a luat în considerare ca şi punct de pornire al terapiei sale, starea de spirit negativă, este o confirmare că nu trebuie să neglijăm starea noastră mentală care se oglindeşte în toate celelalte nivele ale organismului nostru. Să nu uităm că în floriterapie ca şi în toată medicina olistică, mintea şi corpul sunt un singur lucru, inseparabil. “A fi sănătos înseamnă să trăieşti în armonie cu mintea, trupul şi sufletul”. Fiind convins că boala este un efect al unui dezechilibru dintre trup şi suflet, Bach a devenit un medic ilustru fiind considerat “al doilea hahnemann”.

Floriterapia este o terapie vibratională, asta înseamnă că frecvența sau vibraţia energetică acţionează la un nivel profund. Energia florilor este capabilă să reechilibreze vibraţiile deformate în caz de boală. Este de precizat faptul că esenţele de flori de Bach nu anihilează boala ci “transmit corpului minunate vibraţii din natură, aşa cum se topeşte zăpadă la soare” ( Bach). Stările emoţionale negative se transformă în stări emoţionale pozitive.

Remediile doctorului Bach sunt preparate din petalele florilor şi ale copacilor. Florile neatinse înainte sunt culese dimineaţa, pe rouă, lăsate în vase cu apă pură de izvor, la soare până ce se ofilesc. Acţiunea lor nu este nicidecum una chimică sau farmacologică. Esenţele Bach acţionează la nivel mental, cu ajutorul vibraţiilor care sunt transmise organismului. Cu această terapie se pot trata foarte bine copiii, animalele, chiar şi plantele. Primul pas pentru diagnosticare este discuţia între terapeut şi client, unde rolul terapeutului este foarte important. Clientul trebuie ajutat să scoată în evidenţă emoţiile, supărările, gândurile clientului, ceea ce uneori nu este foarte uşor. Când negativitatea se strecoară în sufletele noastre, remediile floreale sunt un ajutor preţios în restabilirea echilibrului înainte de apariţia sinptomelor fizice o dată ce se stabileşte terapia.

Dintre cele 38 de remedii floreale, iată o scurtă sinteză a semnificaţiilor acestor flori:

  • agrimony – pentru cine îşi ascunde anxietatea în schimbul unei măşti a veseliei şi politeţii.
  • centaury – pentru persoanele fără voinţă , cu slăbiciuni care se lasă exploatate de cei din jurul lor.
  • chicory– pentru persoanele egoiste, tirane, care vor să exercite controlul asupra celorlati.
  • rock roşe – pentru cine este cuprins de panică, temeri profunde.
  • gentian – pentru persoanele care se descurajează uşor, pesimiste, văd mereu partea negativă a lucrurilor.
  • mimulus – pentru persoanele care trăiesc cu frică , fug de situaţii din cauza incapacităţii de a le rezolva, frică de întuneric.
  • impatiens – pentru persoanele fără răbdare, nu suporta interferenţe în ritmul sau, vorbesc continu fără pauză, nervozism intern.
  • vervain – pentru persoanele care se lasă conduse de entuziasm, persoane fără măsură în ceea ce fac, idealişti şi fanatici.
  • water violet – pentru persoanele singuratice, orgolioase, nu iubesc discuţiile crezând că nu este înţeles, incapacitate de a manifesta dragoste.

clematis – pentru visătorii cu ochii deschişi, indiferenta a ceea ce se întâmplă în jurul lor zi de zi, persoane care fug de realitate, au nevoie de cineva puternic lângă ei ca să-i susţină, lipsa de luciditate.

Terapia se poate consilia ori de câte ori este nevoie. în generat, un tratament ar trebui să dureze în jur de 3-4 săptămâni, după care urmează o nouă evaluare a clientului. Dacă e necesar, tratamentul se poate prelungi sau se pot schimba esenţele floreale în baza schimbărilor care au avut loc în tot acest timp. Aceasta terapie este o metodă simplă, naturală şi fără efecte secundare. Se combină foarte bine şi cu alte tratamente, cum ar fi cel homeopat sau fitoterapic. Obiectivul tratamentului este eliberarea vechilor energii blocate în trup, spirit şi minte în scopul obţinerii unei armonii şi unui echilibru în toate aspectele fiinţei noastre.

Ana Claudia Moldovan

specialist naturopat – Milano

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lucia şi Adina, proprietarele unei cofetării româneşti: „E nevoie de târguri de profil”

Băsescu, atac la Iliescu, Antonescu şi Ponta: „Vor o Românie neguvernată”