in

Tarifele de roaming vor dispărea complet în UE din 15 iunie. Vom putea folosi telefoanele la aceleași prețuri ca în țara de reședință, oriunde în UE

Începând cu data de 15 iunie 2017, cetăţenii din întreaga Uniune Europeană îşi vor putea folosi dispozitivele mobile în timpul călătoriilor lor pe teritoriul Uniunii Europene, la aceleaşi tarife de care beneficiează în ţara lor. Pentru a beneficia de mecanismul de roaming la tarife naţionale nu este necesară nicio înregistrare oficială.

Începând cu data de 15 iunie 2017, utilizatorii finali, atât cu abonamente cât și cu cartele, vor putea folosi minutele/SMS-urile/MB(GB), disponibile la nivel național în afara propriei rețele, inclusiv în roaming în interiorul UE, fără alte costuri suplimentare. În cazul utilizatorilor finali de cartele și a celor care beneficiază de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea însă aplica anumite limite rezonabile în ceea ce privește serviciile de date consumate în roaming în interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european.

Pentru a beneficia de mecanismul de roaming la tarife naţionale nu este necesară nicio înregistrare oficială. Începând de la 15 iunie 2017, acesta ar trebui să fie inclus în mod implicit în toate contractele de telefonie mobilă ale clienţilor în cadrul cărora operatorii oferă servicii de roaming.

Operatorii de telefonie mobilă trebuie să ofere servicii de roaming la tarifele naţionale consumatorilor care îşi au în mod normal reşedinţa în statul membru al operatorului sau au legături stabile cu acest stat, atunci când aceşti clienţi călătoresc periodic în UE.

Dacă este necesar, operatorii le pot cere clienţilor lor să furnizeze dovada reşedinţei sau a legăturilor stabile cu statul membru în cauză. Furnizorii de servicii de roaming pot să aplice mecanisme de control echitabile, rezonabile şi proporţionale, bazate pe indicatori obiectivi, pentru a detecta riscurile de utilizare abuzivă sau anormală a mecanismului de roaming la tarife naţionale, dincolo de călătoriile periodice.

Totodată, operatorii vor putea să controleze modul de consum al abonaților, pe baza mai multor criterii. De exemplu, să verifice dacă un consum în țara de rezidență nu este insignifiant comparativ cu consumul din străinătate.

În cazul unor suspiciuni de abuz, operatorii vor trebui mai întâi să alerteze abonatul, ulterior putând să îi impună tarife de roaming de 4 eurocenți pe minut de apel vocal, un eurocent pentru un SMS și 0,85 eurocenți pentru un megabit de date.

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catania, româncă abia angajată ca îngrijitoare, fură pensia bătrânului asistat și fuge

George Pușcaș a fost rege pentru o zi în fotbalul italian. A marcat și a promovat o echipă pentru prima dată în Serie A – VIDEO