in

”Teroare” pe internet: un clic dezvăluie toate căutările pe Google. Chiar și pe cele jenante

Un nou serviciu al Google readuce în centrul discuției aspectul cu siguranță cel mai controversat al internetului și care implică giganții rețelei: confidențialitatea. Urmează să sosească un fel de istoric care este deja văzut ca o super amenințare pentru confidențialitate.

De fapt, Google oferă un nou serviciu clienților săi, Google Takeout: la cerere recuperează toate căutările efectuate pe motorul său în ultimii patru ani. Toate, așadar și cele jenante și care s-ar dori uitate…


Este de ajuns să ai un cont Google, sau, mai banal, o adresă de Gmail. Cu un clic se pot descărca toate ”cererile” făcute pe Google. Câteva secunde și iată tot ceea ce am căutat pe Google, din 2011 până astăzi. Și nu este de-ajuns să fi șters – așa cum se face deseori – cronologia browser-ului.

Această nouă funcție este gratuită și cu siguranță va fi apreciată de mulți utilizatori distrați sau uituci însă câteva întrebări privind confidențialitatea se ridică imediat. Întrebări și-a pus și comisarul UE pentru Concurență, Margrethe Vestager, care vrea să se asigure că Google nu are o conduită invazivă.

Takeout, de fapt, înregistrează, cataloghează și arhivează tot ceea ce am căutat. Lucruri jenante incluse, repetăm. Și aceasta pentru că toate informațiile noastre sunt înregistrate în peste 40 de centre de date din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI:

Braconier român cu pistolul pe Facebook, ameninţă poliţia la Ferrara. Lega Nord cere expulzarea

Facebook, cele 11 lucruri de șters imediat de pe profilul tău. Iată care sunt și de ce să le ștergi

Închisă pentru fotografiile de pe Facebook, Doina Matei revine în semilibertate

Român din Italia, și-a anunțat sinuciderea pe Facebook: ”Vreau să termin cu viața”

Angajată pe Facebook, apoi violată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lecce, familie de români distrusă, și-a stropit soţia cu alcool şi i-a dat foc

Lavello, româncă de 31 de ani moartă în urma exploziei unei butelii de gaz. Familia cere ajutorul comunității