in

Lavello, româncă de 31 de ani moartă în urma exploziei unei butelii de gaz. Familia cere ajutorul comunității

Trei persoane au murit și alte trei au fost rănite ușor în urma exploziei unei butelii de gaz într-un apartament din Lavello, provincia Potenza. Explozia a fost deosebit de violentă și a fost auzită în toată localitatea. La operațiunile de salvare, declanșate cu promptitudine, au participat pompieri, personal sanitar și Protecția Civilă.

Victimele sunt Raffaella Triggiani, de 94 de ani, fiica acesteia, Pinuccia Finiguerra, de 67, și o româncă de 31 de ani, Alina Costea.

Potrivit primelor cercetări ale pompierilor, explozia a avut loc în locuința de la subsol a Alinei Costea, pe via Machiaveli 60, în apropiere de centrul istoric din Lavello. Deflagrația a provocat prăbușirea tavanului apartamentului ocupat de Raffaella Triggiani și de fiica sa. Cele trei femei au murit pe loc.

Alina Costea sosise la Lavello în urmă cu circa zece zile cu intenția de a-și găsi un loc de muncă ca îngrijitoare la o familiei din Localitate. Și l-a găsit la doamna Triggiani.

În urma exploziei au fost răniți doi vecini care imediat după prăbușire au încercat să acorde ajutor îndepărtând molozul. Rănile lor sunt ușoare și au primit îngrijiri la spitalul din Melfi. Al treilea rănit a fost dus la spital pradă unui puternic atac de panică.

La fața locului, în afara salvatorilor, au sosit imediat primarul din Lavello, Sabino Altobello, și procurorul de la Parchetul din Potenza, Gerardo Salvia, care a dispus punerea clădirii sub sechestru judiciar.

Altobello a declarat că după verificările din partea experților este probabil să fie emise cel puțin două ordine de evacuare pentru tot atâtea locuințe de lângă cele afectate de deflagrație.

”Explozia – a povestit Altobello jurnaliștilor – s-a auzit în toată localitatea. Suntem profund îndurerați iar soarta Alinei Costea ne șochează deoarece din ospitalitate am făcut unul dintre punctele principale ale acțiunii noastre. Voi consulta consilierii locali însă cred că vor fi cu toții de acord să se decreteze doliu”.

Toți cei care doresc să ajute familia Alinei Costea o pot face donând direct în contul surorii ei:

FLOAREA MARIANA COSTEA
(IBAN) ES41 2100 6030 9902 0002 7200
Oficina 7862 La Caixa
Jumilla Codigo Postal 30520
Bank La Caixa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Teroare” pe internet: un clic dezvăluie toate căutările pe Google. Chiar și pe cele jenante

Italia, îngrijitoare ucisă de bătrânul pe care îl îngrijea. I-a refuzat avansurile sexuale