in

„Tatăl fantomă” cu Marcel Iureş, în finala Festivalului de Film de la Montreal

Lungmetrajul ”Tatăl fantomă”, în regia lui Lucian Georgescu, se află printre finalistele prestigiosului Festival Mondial de Film de la Montreal. Pelicula a intrat în secţiunea competitivă destinată filmelor de debut.

Marcel Iureş interpretează rolul principal într-o comedie dulce-amară, vorbită în engleză şi română, care este, de fapt, o adaptare după nuvela autobiografică a scriitorului şi scenaristului american Barry Gifford.

Distribuţie genială

Alături de Marcel Iureş, în film mai joacă Mihaela Sîrbu, Mihai Constantin, Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Nicodim Ungureanu şi Valer Delakeza. “Le Festival des Films du Monde” reprezintă singurul eveniment competitiv de clasă A din America.

Descoperă originile din Transilvania

Profesorul american Robert Traum îşi ia un concediu de un an şi îmbrăţişează o aventură în strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să dezlege misterul originii tatălui şi unchiului său, faimoşii fraţi Traum: Rudolf, un celebru romancier, şi Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin Transilvania, o cunoaşte pe Tania, şefa Arhivelor Bucovinei. Împreună dau de Sami, ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viaţă, proiecţionist la un mic cinema prăfuit de provincie, din care a fost izgonit de către un politician local pus pe căpătuială. În timp ce Robert îl ajută pe Sami să-şi recapete cinematograful, Sami îl ajută să-şi afle originile.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Politicienii se joacă cu nervii bugetarilor. Când cresc salariile?

Liviu Dumitrache, DJ la Cerenova: „M-am născut în discotecă”