in

Liviu Dumitrache, DJ la Cerenova: „M-am născut în discotecă”

În plin sezon estival şi în ciuda actualei crize economice, un român a decis să deschidă o discotecă românească la câţiva paşi de mare. Discoteca se numeşte „Club 45”, se află pe via Aurelia, nr 45, la 5 km distanţă de oraşul Ladispoli, imediat după Cerenova în direcţia spre Santa Marinella. La inaugurarea care a avut loc sâmbătă seara, 23 iulie, au fost prezente circa 150 de persoane, români şi italieni.

Iniţiativa deschiderii acestui club aparţine lui Liviu Dumitrache (foto), 29 de ani, originar din Focşani, de 11 ani stabilit în Peninsulă. Românul a investit timp de trei ani într-o discotecă asemănătoare, dar mult mai mică în localitatea Fonte Nuova.

Tânărul consideră că la noua adresă „este o zonă plină de români, de la Roma, Passoscuro, Ladispoli, Cerveteri, Santa Marinella, până la Civitavecchia. încercăm să ne plasăm în mijlocul lor. Si nu numai. Ar fi şi prima discotecă românească lângă mare„.

Noua locaţie are o capacitate de 1500 de persoane, în vreme ce alte discoteci româneşti din Peninsulă pot primi un maxim de 200 – 250 de persoane. „Avem două ambiente: unul închis, altul în aer liber, locul este dotat şi de o parcare mare cu o capacitate de 80 de maşini. Totul este supravegheat de camerele video instalate în întreaga incintă şi afară” completează patronul.

Liviu Dumitrache, originar din Focşani, a venit în Italia în anul 2000, însă abia doi ani mai târziu a putut să continue ceea ce făcea în România şi ceea ce îi place cel mai mult: Dj, lucrând într-o discotecă din centrul Romei.

M-am născut în discotecă! Este viaţa mea şi încerc să devin din ce în ce mai bun ca Dj, iar atmosfera pe care o creez să fie dintre cele mai plăcute”, mărturiseşte tânărul.

Petreceri duminicale

Din septembrie în noua locaţie va fi deschis şi un restaurant românesc, unde se vor putea organiza şi nunţi, botezuri, Revelion sau alte petreceri private. În plus, duminica, Liviu va organiza petreceri pentru familii, unde va invita trupe de muzică, grupuri folclorice cunoscute sau comici din România. Intrarea va fi de doar 5 euro, iar distracţia va ţine până la 4 dimineaţa.

Totodată, duminica, în parcarea din faţa clubului, vor staţiona autocarele şi microbuzele care pleacă spre ţară pentru a prelua pachetele românilor. Liviu Dumitrache recunoaşte că deşi în zonă se mai află două discoteci (una la Ladispoli şi alta la Bracciano), concurenţa nu îl sperie. Focşăneanul consideră că în munca sa contează seriozitatea cu care te prezinţi şi pasiunea pe care o pui în ceea ce doreşti să realizezi.

„Sunt român şi mă simt bine numai între români”

La inaugurarea Clubului 45 au venit să se distreze circa 150 de persoane. „Este o discotecă în aer liber şi asta mă încântă” spune Cătălin. Băiatul a venit la petrecere de la Roma.

„Sunt român şi mă simt bine numai între români”, mai spune Cătălin, de profesie muncitor, de şapte ani stabilit în Italia. „Când sunt liber, frecventez numai locurile în care ştiu că sunt conaţionalii mei. Avem un alt fel de a fi, de a vorbi, de a sărbători şi de aceea optez să petrec româneşte”, completează Cătălin.

Adina are 30 de ani şi a venit de la Guidonia la discotecă cu prietenul ei italian. „Prietenul meu ştie că mie îmi place atmosfera din discotecile noastre, muzica pe care o pot auzi aici şi desigur faptul că îmi revăd amicii. Doar sâmbătă seara ce ne întâlnim şi noi, că în rest muncim”, spune Adina, originară din Bacău.

Prietenul ei, Antonio mărturiseşte că îi place muzica disco românească, dar şi cea de petrecere. „Nu mă deranjează că stau cu românii. Mulţi dintre prietenii noştri sunt români, deci sunt obişnuit cu ei. Pe de altă parte recunosc că voi vă distraţi mult mai bine decât noi, italienii. Nu mai spun că petrecerile de multe ori la voi se încheie dimineţa, în zori, pe când la noi se stă până cel târziu ora două noaptea”, observă Antonio.

„Sâmbătă seara stăm cu prietenii”, spune şi Ionuţ, care a venit la discoteca de la Cerenova de la 60 de km, de la Ostia. „Suntem români şi cel mai bine ne simţim între noi„, completează băiatul, însoţit de prietena sa româncă şi ea. „Nu sunt multe locuri româneşti şi ne bucurăm de fiecare dată când descoperim unul. Avem nevoie să ne simţim puţin ca acasă, chiar dacă suntem la 2000 distanţa de ţară”, mai spune Ionuţ.

Cristiana Tudor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Tatăl fantomă” cu Marcel Iureş, în finala Festivalului de Film de la Montreal

De ce italienii merg la dentist în România: „În Italia mi-au cerut 42.000 euro, la Bucureşti am plătit 19.500”