in

Vine gripa!

Între lunile ianuarie şi februarie, circa cinci milioane de persoane din Italia vor fi afectate de gripa de sezon, conform estimărilor făcute de experţii ȋn domeniu.

Tocmai în perioada amintita, conform prognozelor Ministerului Sănătăţii, virusul va face cele mai multe victime. Dar, în acest an, nu există avertismente speciale cu privire la pericolele sale. Pentru a reduce riscul de infecţie, expertii recomandă cetăţenilor să se spele bine pe mâini, să aerisească apartamentele de multe ori şi să evite locurile aglomerate.

Cel mai eficient mod de a preveni gripa şi complicaţiile sale rămâne vaccinul, care poate fi achiziţionat în farmacii. Vaccinarea este recomandata pentru persoanele în vârstă, pentru cei care suferă deja de alte boli, pentru femeile la al doilea sau al treilea trimestru de sarcină şi pentru cei care lucrează ȋn domenii sociale cheie, cum ar fi medicii şi poliţistii. În aceste cazuri, vaccinarea este oferit gratuită de către SSN (Sistemul National de Sanatate).

Dacă vă îmbolnăviţi, medicii spun ca cel mai bine e să staţi acasă, să vă odihniţi şi să ȋncercaţi ameliorarea simptomelor cu medicamente anti-gripa. Antibioticele sunt inutile, cu excepţia cazului în care apar complicaţii şi se iau numai  sub supraveghere medicală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preţul benzinei a explodat

5.425 de euro pentru a rămâne în Italia