in

Vrei un machiaj de vedetă? Învaţă să te machiezi corect în 8 paşi!

Înainte să ne aventurăm în arta machiajului profesionist, complex, e bine să ştim care sunt etapele de bază, esenţiale pentru un ten luminos, radiant, fardat adecvat outfit-ului, evenimentului la care participăm sau momentului din zi.

Aşadar, dacă ţi-ai propus să obţii un make up natural, proaspăt, perfect pentru facultate, job sau o ieşire în oraş, iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi!

1. Prinde-ţi părul la spate, într-o coadă sau pune-ţi o bentiţă ca să eliberezi faţa.

Cu un disc de bumbac pe care ai picurat în prealabil puţin demachiant, curăţă-ţi gentil tenul şi pregăteşte-l pentru noua etapă.

De recomandat, însă nu vital, este şi un toner.

Dacă ai, îl foloseşti, dacă nu, loţiunea demachiantă este suficientă. La final, răsfaţă-te cu puţin din crema ta hidratantă zilnică.

2. Pasul doi aduce în prim plan produsul vedetă al oricărui machiaj: fondul de ten. Acesta trebuie ales cu multă grijă, în concordanţă cu tonul şi tipul pielii tale. Este imperios necesar să fie de calitate, să nu încarce inutil şi să aibă o textură cremoasă, aerată. Aplică-l pe toată faţă, fără să uiţi de gât şi urechi. Întinde-l cu un bureţel, cu mişcări circulare, ori cu buricele degetelor.

3. Urmează corectorul şi anticearcănul. Rolul lor este să acopere şi să estompeze micile imperfecţiuni de pe faţă. Alege-le întotdeauna cu 1 – 2 tonuri mai deschise decât baza de fond de ten.

4. Am ajuns la jumătatea micului nostru glosar de beauty.

Aşadar, e momentul să aplici o pudră translucidă cu ajutorul unei pensule cu pămătuf bogat, cu peri moi, pufoşi.

Pudra are menirea să lumineze chipul şi să confere o bază stabilă fardurilor.

5. Pasul cinci se axează pe machiajul ochilor. Alege culori care să te avantajeze, în funcţie de nuanţa irisului tău, de obicei un set trio: fard închis, mediu, deschis.

Dacă vrei însă un look elegant şi privire de felină, aplică un eyeliner pe pleoapa superioară.

Alege un produs cu textură uşor lichidă, cu pensulă fină. Nu clipi!

6. Mascara ocupă locul şase! Curbează-ţi genele cu un rimel bun, care să nu le încarce, să nu le lipsească şi care să aibă o pensulă multi-funcţională. Ne dorim gene alungite, întoarse, cu volum!

Şi, contrar opiniei multor femei, mascara nu trebuie să fie întotdeauna negru-carbon. Mizează şi pe nuanţe de maro, albastru prună, chiar şi transparent pentru mai multă naturaleţe.

7. Zâmbeşte, urmăreşte linia naturală a pomeţilor şi picteaz-o subtil cu blush. Acesta conferă strălucire şi conturează frumos obrajii. Nuanţele piersicii, dulci, sunt ideale, dar poţi opta şi pentru un blush cu particule aurii, arămii, asta dacă eşti bronzată sau ai tenul măsliniu.

8. Ultimul pas constă în aplicarea rujului. Pentru zi, mizează pe nuanţe calde, cuminţi, pe care le vei potenţa cu ajutorul unui gloss transparent.

Seara merg rujurile roşii, corai, în tonuri aprinse, pasionale.

Dacă ai ales însă un machiaj mai accentuat la ochi, poartă pe buze doar un gloss cu particule strălucitoare sau nuanţe de nude.

Pont: aplică rujul întotdeauna cu ajutorul unei pensule!

sursa: unica.ro 

CITEȘTE ȘI:

Stai cu fața într-o chiuvetă cu gheață și felii de castraveți câteva minute. Pare nebunesc, dar rezultatul e incredibil

”Am renunțat la universitate, cu această metodă câștig 800 de euro la fiecare 3 zile”. Tu ai face asta pentru bani?

După criticile pentru slăbitul excesiv și bârfele privind trădarea soțului, Angelina Jolie face un anunț

Cum să îți faci o grădină frumoasă pe balcon – GALERIE FOTO

Ghidul turistic care te învață italiana prin gesturi – VIDEO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Stai cu fața într-o chiuvetă cu gheață și felii de castraveți câteva minute. Pare nebunesc, dar rezultatul e incredibil

Hoți de cupru români arestați în Franța