Menu
in

8 beneficii ale consumului moderat de bere

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi: potrivit istoricilor şi studiilor, celebra bătură era savurată de strămoşii noştri şi acum 6.000 de ani.

Proaspăt apărut pe piaţa din România, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, a realizat un top al beneficiilor consumului moderat de bere. Potrivit studiului, organismul persoanelor care consumă bere asimilează în cantităţi mai mari fier şi calciu şi prezintă o incidenţă mai scăzută în ceea ce priveşte diabetul de tip II.

1-     Berea scade riscul de apariţie a bolilor cardio vasculare – s-a demonstrat ştinţifiic că cei care consumă bere moderat dezvoltă un risc mai mic de apariţie a bolilor cardiovasculare, faţă de non-consumatori sau faţă de cei care o consumă în exces.

2-     Berea contribuie la sănătatea sistemului osos – conţinutul de siliciu din bere are un efect benefic asupra sănătăţii oaselor, reducând riscul de apariţie al osteoporozei.

3-     Berea are un conţinut ridicat de fibre – consumul moderat de bere ar putea coperi necesarul zilnic de fibre solubile.

4-     Berea nu îngraşă, iar burta de la bere este un mit – un pahar de bere de 200 de mililitri conţine doar 90 de calorii. Aşadar, consumul moderat de bere nu afectează indicele masei corporale sau greutatea, atâta timp cât este adoptată o dietă echilibrată.

5-     Berea previne apariţia ulcerului – consumul moderat de bere scade cu 17% riscul infectării cu bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de apariţia ulcerului şi a cancerului gastric.

6-     Berea previne oxidarea celulară – consumatorii de bere ingerează mai mult acid folic şi vitamina B.

7-     Berea conţine de asemenea antioxidanţi naturali, care protejează împotriva bolilor cardiovasculare şi reduc procesul de oxidare.

8-     Berea previne instalarea bolilor asociate cu îmbătrânirea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version