in

“Lacrima lui Ovidiu” a câştigat Medalia de Aur la unul din cele mai importante concursuri de vinuri din lume

Un vin românesc a obţinut Marea Medalie de Aur la “Vindandino”- cel mai important concurs internaţional de vinuri din America de Sud, organizat la începutul lunii septembrie în Argentina.

“Lacrima lui Ovidiu 12”, produsă de Murfatlar România, a câştigat cea mai preţioasă medalie pusa în joc: Gran Oro, scrie Agerpres, lasând în urmă peste 700 de probe provenind de la peste 200 de producători din întreaga lume.

Palmares de invidiat

Unicul vin licoros produs în România, Lacrima lui Ovidiu urcă pentru a patra oară pe podium doar în acest an, la Berliner Wine Trophy 2011 şi Vinalies Internationales Paris 2011 câştigând medalii de aur, iar la prestigiosul Concours Mondial de Bruxelles obţinând medalia de argint.

Publicaţia argentiniană “Los Andes” titrează surpriza pe care a produs-o România, o ţară fără multe participări în cadrul concursului sud-american de-a lungul timpului, prin câştigarea marii medalii de aur.

'Ca şi în fotbal, uneori istoria nu este suficientă pentru a decide câştigătorii şi poate oricând să ofere surprize. (…) România, unul dintre producătorii netradiţionali, are un motiv de mândrie cu Lacrima lui Ovidiu de la Murfatlar, care a obţinut una dintre cele trei mari medalii de aur acordate', scrie site-ul specializat osandes.com.ar.

Un “Bordeaux” românesc

Murfatlar România administrează în prezent aproximativ 3.000 hectare de pământ, reprezentând cea mai mare suprafaţă cultivabilă de viţă de vie din România, aparţinând unui singur producător. Podgoria Murfatlar este aşezată în sud-est-ul României, între Dunare şi Marea Neagra, în centrul Podişului Dobrogei. Condiţiile de complex natural ale zonei şi în special solurile sunt asemănătoare cu cele întâlnite în regiunea Bordeaux din Franţa.

Cu o vechime de 18 ani, Vinandino, cel mai important concurs din America de Sud, se organizează o dată la doi ani şi reuneşte producători importanţi atât din America Latină, cât şi din întreaga lume.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schengen/ Morganti (Lega Nord) : “Românii, popor incapabil să se integreze în societatea noastră”

Cursul euro/leu a urcat la un nou maxim al anului 2011: 4,3081 lei/ EURO