Menu
in

Rețetă de vară: Paste reci cu ton, roșii și măsline

Această rețetă este foarte des folosită vara și poate fi consumată în orice perioadă a zilei. E perfectă pentru o gustare pe plajă, dacă e ținută la rece. Se îmbină excelent cu vinul alb sau rose, servit la 7-10 grade.

Ingrediente pentru 2 persoane:

200 g paste, 1 cutie mare de ton, 160 g, 250 g rosii, de preferință de tip cireașă – foto (ciliegino), 70 g măsline negre, ulei masline, busuioc, piper.

Mod de preparare:

Se pune pasta la fiert în apă fierbinte sărată iar când e aproape gata (”al dente”) ,o scurgem și o trecem sub jet de apă rece. Tăiem roșiile bucățele si le presărăm cu puțină sare. Tonul îl scurgem de apă sau dacă folosiți ton în ulei, nu scurgeți uleiul, ci îl folosiți pentru a condimentati salata și îl punem peste roșii. Se adaugă pastele și măslinele, peste care mai punem puțin ulei crud de măsline, după gustul fiecăruia. După ce am amestecat totul, se adaugă frunzele de busuioc, tăiate.

Salata de paste cu ton e mai bună dacă e servită după câteva ore, pentru a avea timp să se amestece aromele, perfect pentru perioada dintre preparare și consumare la plajă. Cine dorește să o facă mai consistentă poate adăuga cubulețe de mozzarella.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version