in

429 de euro pe lună pentru a trăi în Italia

Valoarea indemnizaţiei sociale a fost actualizată. Se acordă numai bătrânilor cei mai nevoiaşi, însă este şi o referinţă fundamentală pentru permise de şedere, reîntregiri şi alte proceduri ce ţin de imigraţie.

429 de euro pe lună, care înmulţiţi cu treisprezece plăţi lunare fac 5.577 de euro anual. Aceasta este pentru 2012 valoarea indemnizaţiei sociale. Indemnizaţia se acordă cetăţenilor italieni de peste 65 de ani sau comunitari care trăiesc în Italia de cel puţin 10 ani şi care au un venit inferior acestei valori. Cetăţenii extracomunitari o pot încasa numai dacă, în afară de îndeplinirea acestor cerinţe, au carte de şedere. Valoarea indemnizaţiei sociale se foloseşte în birocraţia imigraţiei.

Un cetăţean extracomunitar care, de exemplu, doreşte să-şi reînnoiască permisul de şedere, trebuie să demonstreze că încasează un venit cel puţin egal cu valoarea indemnizaţiei sociale, adică 5.577 euro.

Dacă vrea să-şi aducă în Italia soţia, venitul trebuie să fie de cel puţin 1,5 ori valoarea indemnizaţiei, adică 8.365,50 euro.

Raportarea la indemnizaţie este importantă şi pentru cetăţenii comunitari. Românii care vor să rămână în Italia mai mult de trei luni şi nu au un loc de muncă trebuie să demonstreze că deţin resurse de o valoare cel puţin egală cu cea a indemnizaţiei sociale.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Site olandez anti-români: Europarlamentarii din PPE cer intervenţia Comisiei Europene

A căzut cu tirul de pe viaduct, din cauza viscolului